Firegirl: Hack ‘n Splash Rescue – játékteszt


keyart 3Fejlesztő: Dejima; Kiadó: Thunderful Publishing; Platform: PC

A kisebb gyermekeknek szánt, anime hatású Firegirl: Hack ‘n Splash Rescue című tűzoltós videojáték hiánypótló és hosszú időre remek szórakozási lehetőséget nyújt.

Újonc pernyekergető leányzó bőrébe bújhat az a játékos, aki nekiveselkedik ennek a roguelite elemekkel megspékelt történet központú ügyességi akciójátéknak. Főhősünk a néhai édesapja nyomdokaiba lépve fejszével és locsolótömlővel tűzoltásnak áldozza életét, azonban a különös események több helyszínen láncreakciót indítanak el. A túlélők elmondásából kiderül, hogy egy rémisztő lángszörny riogatja a várost és környékét, s addig nem nyugszik, míg mindent elpusztít.

firegirl00Firegirl: Hack ‘n Splash Rescue néven jelent meg a Dejima első játéka, mely a népszerű Unreal Engine-nel készült, és műfaját tekintve pedig oldalnézetes platformer. Fura egyvelegű, egészen egyedi látványvilága kifejezetten pazar összképet fest, ugyanis a 2.5D-s háttér előtt kétdimenziós szereplőket ismerhetünk meg. Japán fejlesztésű játék révén természetesen anime stílusban rajzolt karakterekről beszélünk, így az összhatás voltaképpen a távolkeleti rajzfilmek stílusjegyeit hordozzák magukban.

firegirl01Az alkotók ügyesen ráéreztek arra, hogy egy lánglovag feladatát nem csupán tűzoltás teszi ki. A legfőbb teendőnk során nemes egyszerűséggel ki kell szabadítanunk a bajba jutott állatokat és embereket az összeomlás szélén lévő és lángoló épületekből, bevásárlóközpontokból, vonatokból, valamint erdőkből. Kifejezetten szűkös idő áll rendelkezésünkre, alapból mindössze 3 percet kapunk és sajnálatosan ez nem mindig mutatkozik elegendőnek. Éppen ezért könyörtelenül csúnya módon mindenkit vagy senkit alapon érdemes a menekítésen szorgoskodnunk (a bónuszhoz is ekként jutunk hozzá): pályánként jellemzően két-három egyénen kell segítenünk, a kutyák vagy macskák szabadon engedésével pedig rajongókat verbuválhatunk magunknak.

firegirl02Ez azért fontos, mert a küldetéseink végén pénz üti markunkat, amit a személyzetünk révén elherdálhatunk különböző hasznos fejlesztésekre, úgymint például tartalmasabb locsoló tartályra, életerőre vagy akár idő növelésére is. Ezeknek a jótét lelkeknek először a missziók apropóján segítenünk kell, aztán a játék felajánlja, hogy egyszeri, horribilis mennyiségű valutáért cserében felvehetjük őket alkalmazottként. Ekkor jön kapóra, ha a sok-sok kedvencet megmentettük, ugyanis az egyik közülük a fanok adományainak begyűjtésével foglalkozik.

firegirl03Főszereplőnk locsolótömlőjét jatpackként is bevethetjük, így juthatunk el a fák tetejére vagy a magasabb emeletekre, de landoláskor sem jön rosszul, ellenkező esetben zuhanás következtében szörnyet halunk. A folyadék nem végtelen mennyiségű, ámbátor takarékoskodni a kezdetekkor szinte lehetetlen. A szinteken felvehetünk véletlenszerűen felbukkanó vizes palackokat és órát, utóbbival kőkemény 30 másodperccel megtoldhatjuk időnket – ami legtöbbször még így is kevésnek bizonyul.

Alapvetően önismétlő alkotás a Firegirl: Hack ‘n Splash Rescue: valójában már az elejétől kezdve nyílt titok, hogy mindig ugyanazt kell cselekednünk. Hosszadalmas procedúra ugyan, de a játék akkor indul be igazán, ha már maximálisan kiköltekeztük magunkat, onnantól fogva viszont nincs megállás és végére egészen izgalmas sztori bontakozik ki.

6. szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Cruis’n Blast– játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (412.)
Következő cikk Megérkezett a Legendás állatok és megfigyelésük: Dumbledore titkai első trailere