Big Brain Academy: Brain vs Brain – játékteszt


BBA key artFejlesztő: Nintendo; Kiadó: Nintendo; Platform: Nintendo Switch

Agytorna a javából, vagy kanapén folytatott harc, ám ezúttal az agyak élessége dönti el ki lesz a győztes.

Manapság nem igazán lényeg egy videójátékban, hogy az a teljes családunknak szórakoztatást nyújtson, inkább vesznek célba a kiadók és a fejlesztők egy adott korosztályt. Ezáltal a régebben megszokott, kellemes kanapén töltött családi csaták már teljesen háttérbe szorultak, a több játékos módot teljesen az interneten vívott személytelen csatározássá degradálva. Persze azért van egy maroknyi ember, akiknek a hasonló élmények éléneken élnek az elméjében, így szállítanak nekünk olyan cuccokat, mint a Big Brain Academy: Brain vs Brain.

BBA01Természetesen, mint manapság már szinte minden, a Big Brain Academy sem egy új ip, hanem egy 2005-ben Nintendo DS-re megjelent anyag folytatása, vagy inkább szellemi örököse. Ez a kifejezés talán helytállóbb. Az agytorna később Wii-re is ellátogatott, majd 14 év mély hallgatás után a Switch-re is megérkezett, egy teljesen modern köntösben. Az idén érkezett friss agytorna pedig hasonlóan a korábbi játékokhoz, csupán erősen szórakoztatni kíván minket, azonban ezt elménk különböző megtornáztatásával kívánja elérni.

BBA02Lesz itt minden, amit el tudunk képzelni, memóriajátéktól kezdve különböző matematikai és logikai feladványokon át, még a reakcióidőnket és asszociációs képességeinket is próbára tehetjük és ami igazán különleges, hogy mindezt több játékos módban az adott játékos képességeihez és tudása szintjéhez igazodva mérhetjük össze. Effektíve minden játékos a saját feladványát, a saját tudásához és képességeihez mérten teljesítheti, ezzel lehetőséget adva a még kezdő kisiskolás és a sokat látott nagypapa fairnek mondható párharcára.

BBA03Az öt kategóriában négy-négy játékot próbálhatunk ki, így tehát összesen 20 féle faladatból tudunk csemegézni és persze a kanapés móka mellett összemérhetjük időinket az internet népével is, ha már unnánk csak úgy a saját szórakoztatásunkra darálni a feladatokat. Az időzítő fontos tényező, ugyanis minden próbánál pereg vissza egy rendelkezésre álló perc a teljesítésre, ezzel is tovább fokozva az amúgy is egyre nehezedő feladványokat.

BBA05Vizualitásban és audióban sem kell a mai AAA játékok színvonalára számítani, azonban a stilizált grafika nagyon is jól áll az anyagnak és a hangok kellően aláfestik a látványt. Külön plusz pont, hogy rengeteg bugyuta kis kiegészítőt tudunk feloldani, minél többet nyösztetjük a játékot ezzel tovább feldobva a képi világot.

Összességében a Big Brain Academy: Brain vs Brain egy remek couch coop cucc lett, így az év végi csapatépítőknek, vagy a családi összejöveteleknek remek alapanyaga lehet, azonban egyedül nem ad akkor élményt, mint azt várnánk tőle, cserébe viszont kb. 10 ezer forintért belevághatunk, ami szerintem nem egy rossz ajánlat, tehát bátran ugorjatok neki!

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Age of Darkness: Final Stand – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk "Végre" megjött az Így jártam apátokkal sorozat előzetese!
Következő cikk Mese a barátságról - kritika