LEGO Builder’s Journey – játékteszt


LBJ key art

Fejlesztő: Light Brick Studio; Kiadó: LEGO Games; Platform: PC, PlayStation 4 és 5, Xbox One S/X, Xbox Series S/X, Nintendo Switch, Apple Arcade

Újabb komoly játékot tett le a LEGO az asztalra a LEGO Builder’s Journey képében, azonban az öröm, most nem olyan felhőtlen, mint az előző próbálkozásnál.

Gyerekkoromban nagyon szerettem a LEGO cuccokat, imádtam építgetni és nagyon szerettem, hogy szárnyalhatott a fantáziám és szinte millió kombinációban tudtam előállítani a legvadabb űrhajókat és autókat, amikről máshogy csak álmodni tudtam volna. Ez a rajongás azonban az idő múlásával alábbhagyott, no nem teljesen, itt-ott azért szemmel tartottam a franchise alakulását, de már nem vagyok olyan elánnal, kicsit kiveszett belőlem az az igazi rajongás. Azonban sorban jönnek a különböző formátumban fogyasztható szettek és különböző médiumok, nem is olyan régen éppen én teszteltem a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga címre keresztelt anyagot is és remekül szórakoztam.

LBJ 01

A LEGO Builder’s Journey ezúttal nem egy akciójáték, sokkal inkább egy geometrikus puzzle játék, melyet izometrikus látószöggel dobtak fel. Mára amennyire a kínkeserves kamerakezelés feldobásnak fog számítani a néhány órás kalandunk során. Tehát a történet szerint két LEGO figurát egy apát és gyermekét kísérgethetjük oda meg vissza. Mindezt úgy érhetjük el, hogy a hagyományos elemeket egymásra építve szüntetjük meg a hőseink elé háruló akadályt. A történetből nem szeretnék sokat elárulni, de nagyon kedves és érzelmes, tényleg értéket közvetít, a rövidsége ellenére is, tehát ha másért nem legalább ezért megéri ránézni.

LBJ 02

Grafikailag az anyag nagyon rendben van, a látvány pazar és a képfrissítés is folyamatosan rendben volt. Leginkább a klasszikus stopmotion videók jutottak eszembe a látványról, ami tényleg nagyon oda lett téve annak ellenére, hogy a teszt alatt egy fat PS4-en pörgettem meg. Audióban is erős a LEGO Builder’s Journey pedig a karakterek nem szólalnak meg, de a lágy dallamok és azok váltakozása tökéletesen festi alá a képernyőn történteket, szóval le a kalappal a készítők előtt. Tekintve, hogy a játék korábban már megjelent, azért néhány dologgal feldobták, az egyik az RTX támogatás, amit sajnos megfelelő hardver hiányában nem tudtam tesztelni, a másik pedig a kreatív mód. Itt lényegében a történetben látott elemekből tudunk saját összeállításokat készíteni, nem ad hozzá túl sokat az élményhez, de a szabadság, biztos sokaknak csábító lesz.

LBJ 03

Azonban nem tudok elmenni néhány dolog mellett szó nélkül. Az egyik az irányítás, ami nem éppen a leggördülékenyebb, amit mostanában láthattunk. Gyakran volt idegesítő és frusztráló néhány elem helyes lepakolása, mert a mezőn úgy érzékelte mintha nem a megfelelő helyen lenne, azonban egy gondos átforgatás után ugyanoda helyezve mégis megfelelt. Ezt a hibát pedig tovább mérgesíti a szörnyű kamerakezelés. Nem elég, hogy 2 másodperc múlva az alapállapotba ugrik, de sajnos nem is tudjuk teljesen körbejárni az aktuális építési területünket, ezzel rengeteg fejvakarást előidézve. A két említett hiba egyébként nem rontják nagyban az élményt, de úgy gondolom azért ezekre nem ártott volna jobban odafigyelni egy precizitást megkövetelő anyagtól.

Összességében a LEGO Builder’s Journey remek szórakozást fog nyújtani bárkinek, aki leül elé kortól, nemtől, érdeklődéstől függetlenül, mert tökéletesen átadja a LEGO élményt. A két órányi történet éppen ideális, ebbe a játékmenetbe kár lett volna többet belesűríteni, azonban aki szeretne, a kreatív módban eltölthet még megannyi időt. Ne várjatok tovább ragadjatok meg az elemeket és pakoljátok őket egymásra!

10 7

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Ganryu 2 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Holdlovag (Moon Knight) - kritika
Következő cikk Millie Bobby Brown újabb adottsága derült ki és mesélt a Stranger Things 4. évadáról is