LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – játékteszt


lego star wars the skywalker saga key artFejlesztő: Traveller’s Tales; Kiadó: Warner Bros. Interactive; Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, Nintendo Switch

A LEGO játékok hosszú ideje nyújtanak sokaknak nagyon kellemes szórakozást, azonban a Star Wars filmeket összefoglaló LEGO Star Wars: The Skywalker Saga eddig nem látott minőséget hozott el a sorozatba.

Meg kell mondanom az elején, hogy sem a Star Wars-nak sem a LEGO-nak nem vagyok rajongója, félreértés ne essék, mindkettő fontos szerepet játszott az életemben, de a többség általános rajongását nem osztom. Ennek ellenére szerintem az Indiana Jones és a Harry Potter filmeket feldolgozó játékaikon kívül szinte mindennel játszottam, és talán az elfogulatlanságom engedi, hogy kimondjam, hogy noha a játékok nem voltak rosszak, de azért néhány címen kívül kevés maradt meg olyan jó emlékként, mint ahogy azt megérdemlik. Viszont a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga olyan jól gondolta újra a bevált recepteket, hogy öröm volt nézni.

LSWSS 03

A játékban nem egy, hanem mind a kilenc számozott Star Wars epizódot újraélhetjük, tehát a Baljós árnyaktól, egészen a Skywalker koráig minden egyes fontosabb esemény és karakter meg fog jelenni a végigjátszás során. Tehát tartalomra aztán végképp nem lehet panasz. Alapjáraton a különböző statisztikai oldalakon 18 órás kampányról írnak, de nekem, némi kalandozással ez bőven felhízott 30 órára. Pedig kivételesen a mellékküldetéseket is a sztori utánra hagytam, amiből szintén akad egy rakat, hogy az összegyűjthető tárgyakról ne is beszéljünk. Így az elszántabbak bőven 80 óra felett lesznek mire mindent összeszednek.

LSWSS 01

Az első és az egyik talán legfontosabb újdonság rögtön a sztoriból fakad, mert ugye a leírtak lineáris történetmesélést feltételezhetnének, azonban nem kötik meg a kezünket. Így mindhárom trilógia első része szabad, tehát bármilyen sorrendben belevághatunk a kalandba. Emellett pedig van a Galaxy Free Play mód, ami igazán említésre méltó. Idővel ad ugyanis nekünk egy afféle nyílt világú érzetet, noha a játék ugye sandbox, de a nagyra nőtt pályák és az űrhajós közlekedés mégis ezt az érzetet keltik. Átdolgozásra került a harcrendszer és a kamerakezelés is, ami nagyon sokat ad hozzá a gördülékeny játékélményhez és a remek csatákhoz.

LSWSS 02

Grafikailag egyszerűen lenyűgöző, amit véghez vittek a fejlesztők, egyszerűen csodás a látvány. Xbox One X-en teszteltem és a teljes grafikai élmény, mind a felbontás, vagy a képfrissítés tényleg nagyon jól sikerült. Néha itt-ott azért becsúsznak bakik, leesik a képkockaszám vagy egyszer még a padlóba is sikerült beleolvadnom, de mindez nem számottevő és egy állás visszatöltésével orvosolható hiba volt. Az audió is csodálatos, a vizuális gegeket remekül alá festik, igazi nagypályás versenyző, mindemellett a szinkron is zseniális, egyszerűen süt a színészekről, hogy imádták ezt a munkát és ez nekünk nagyon jó hír.

Összességében a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga egy remek játék, talán a LEGO játékok közül az eddig egyik legjobb. Remekül dolgozza fel és sűríti össze a Star Wars kánon kilenc részét és teszi mindezt a megszokott LEGO szellemben. Pazar a látvány, lehengerlők a hangok. A szavatosság is remek, az alaptörténet sem kevés, emellett pedig olyan mellék- és gyűjtögetős tartalmat zsúfoltak be, amivel még temérdek időt eltölthetünk. A játékot nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki pedig Star Wars, vagy LEGO fan, az meg úgyis túl van már rajta valószínűleg. Aki mégsem, annak pedig csak annyit mondok: „Ezek azok a droidok amiket keresel.”

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

MLB The Show 22 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (430.)
Következő cikk Itt a Thor: Szerelem és mennydörgés trailere, Natalie Portman kezében a Mjölnir