Nintendo Switch Sports – játékteszt


NSS heroFejlesztő: Nintendo; Kiadó: Nintendo; Platform: Nintendo Switch

Sportolnátok, de a házat azért nem hagynátok el? Itt a Nintendo Switch Sports amivel kedvetekre üthetitek el az időt.

A Nintendo háza táján azért nem kell mélyre kotorni, hogy kellően szórakoztató és üde sportjátékokat találjunk, legyen szó bármelyik konzoljukról. Szerencsére a Wii életciklusa alatt a Wii Sports című opusszal és az akkori mozgásérzékelős irányítóval elég nagy sikert is értek el, mi több meg is alapoztak egy újabb franchise-t kicsiny házuk táján. A beltéri sportolás helyett azonban inkább a többjátékos üzemmód és az azt övező őrület tarolta le a játékosokat és természetesen nem is alaptalanul. Na de lessük meg, hogyan is sikerült a kurrens generációs Nintendo konzolra, a Switch-re megálmodott változat.

NSS 01

Természetesen hozza a kötelezőt, de azért nem lehetünk maradéktalanul elégedettek. Technikailag legalábbis semmiképpen sem, noha lényegében probléma nem akad a teljesítménnyel, azért a grafikai körítés kissé elavultnak hat már, talán egy komolyabb ráncfelvarrás nem ártott volna az idejétmúlt Mii-kre hajazó karakterek helyett. Mert noha kedves és jól is néz ki, amit nyújt a Nintendo Switch Sports, azért az eszetlen szórakozáson kívül nagyon mást nem ad. Azonban könnyen lehet, hogy a Nintendo már nem is akar ennél többet adni ebben a csomagban, annak ellenére, hogy a fizikai példány mellé jár egy combheveder amire az egyik joycon-t erősíthetjük, hogy azzal imitálhassuk a rúgómozgásokat egy „focimeccs” keretében.

NSS 02

Egy kicsit keveslem a felvonultatott sportokat is, jelenleg foci, röplabda, bowling, tenisz, tollas és egy kardpárbajban tudunk összecsapni a géppel vagy személyesen a cimbikkel, családdal vagy ugyanezekkel az interneten keresztül. Külön plusz pont, hogy a helyi mókában igénybe tudunk venni egy-egy joycon-t így nem kell plusz kontrollert venni egy kis kanapén történő versengésért. Valamint a jelenlegi állás szerint idén ősszel érkezik hetedik sportként a golf is, ami azért biztos sokaknak fog örömet okozni, bár személy szerint ezt a lehetőséget is kevésnek tartom.

NSS 03

Na de akkor beszéljünk egy kicsit az irányításról is, ha már ilyen kardinális szerepet tölt be a játékban. Értelemszerűen egy joycon lesz a partnerünk ebben, aminek a mozgását fogja lekövetni a játék. Ahogy az lenni szokott ebben nem hibáztak a Nintendonál, minden pöccre működik, hibát szinte alig tapasztaltam az eltöltött idő alatt. Aggódni nem kell, mert minden sportágba való bevezetés során szépen átveszi velünk a gép, hogy akkor hogyan is kellene hadonásznunk az itt töltött idő alatt.

Összességében a Nintendo Switch Sports egy remek partijáték és nem is akar annál több lenni. Egyedül is kellemes órákat ölhetünk bele, de soványka felhozatal, hamar el fog laposodni. Viszont amire ki lett találva, tehát, hogy a barátokkal vagy a családdal üssük el az időt, na abban megint nagyot léptek a szigetországban, tehát, ha nem lenne ötletetek mivel dobjátok fel a következő partit, tudom ajánlani a Nintendo Switch Sports-ot.

10 7

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Tormented Souls – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A The Boys 3. évadának előzetesét Homelanderék segítenek értelmezni
Következő cikk Az Ahol a folyami rákok énekelnek minőségi filmes adaptációnak tűnik a trailere alapján