Best Month Ever! – játékteszt


BME keyart 1

Fejlesztő: Warsaw Film School Video Game & Film Production Studio; Kiadó: Klabater; Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

A Best Month Ever! egy szórakoztató történet egy kissrác legjobb nyaráról, akivel megjárhatjuk a mennyet és a poklot is.

Csonka családban felnőni lehet ugyanolyan jó, mint teljesben, de sajna általában inkább nem olyan jó. Hiányzik ugye egy ember, akinek jelenléte megannyi problémát, feszültséget háríthatott volna. Ennek ellenére az egyedül maradt szülő próbál mindent megtenni, a gyermeke boldogulása érdekében, még ha az hatalmas áldozatokkal vagy éppen lemondással is jár. Nincs ez másképpen a Best Month Ever!-ben sem.

BME Screenshot 01 dinner

Főhősünk, Mitch és édesanyja szemszögéből követhetjük az anyuka utolsó próbálkozását egy ideális család kiválasztása fiának, ugyanis élete utolsó napjait éli, azonban fiáról mindenképpen gondoskodni szeretne, azután is, hogy ő már nem teheti. A kaland az 1960-as évek Amerikájában játszódik keresztül-kasul, ami szinte garancia arra, hogy bonyodalom és kaland lesz bőven utazásunk során. Természetesen a készítők ezen garanciákat be is váltották így nem fogunk unatkozni a kb. 3 órás kaland során.

BME Screenshot 2 campfire

A Best Month Ever! egy kicsit formabontó point and clickre hajazó élmény, melyben itt-ott kell némi interakciót kicsikarnunk, valamint a párbeszédek folyamán kell döntéseket hoznunk. Ezen döntéseink pedig alakítják a története és befolyásolják a karakterek hozzánk való viszonyát is. Érdekes amúgy, de 9 teljesen különböző befejezést csalhatunk elő a játékból, ha ügyesen forgatjuk a dolgainkat és a párbeszédeket. A befejezések, legalábbis amiket eddig én kicsikartam mind megindítóak valamilyen formában.

BME Screenshot 10 Home

Technikailag a játék teljesen rendben van, nem találkoztam semmilyen komolyabb hibával, itt-ott azért néha érződött némi berezgés, de nem mondanám számottevőnek, zavarónak pedig egyáltalán nem. Grafikailag szerintem szintén okés a dolog, az elnagyolt, vízfesték stílusú megjelenés különösen jól áll a történetnek. Az audió is korrekt volt, a színészek is egészen odatették magukat, pacsi nekik innen is ezért. Az irányítás is többnyire rendben van, de a fix kamera pozíciók miatt azért néha fognak borsot törni a játékos orra alá. Valamint egy kis negatívumként megjegyezném, hogy a dialógusokban válaszaink nem mindig teljesen egyértelműek, így gyakran fogunk fejet vakargatva állni a kontrollerrel a kezünkben, hogyan is kellene kezelnünk a szituációt.

Összességében azt kell, hogy mondjam a Best Month Ever! egy világraszóló élmény és aki csak teheti próbálja ki, sajnos vagy éppen szerencsére nem egy hosszú darab, azonban olyan érzelmi töltet van benne és olyan kényes kérdéseket feszeget, amit manapság szinte csak az indie szcéna mer boncolgatni. Külön megjegyezném, hogy a játék elkészülte a Warsaw Film School Video Game & Film Production Studionak köszönhető, akik az egészet egy videójátékfejlesztő kurzus részeként alkották és amit a Klabater felkarolt és kiadott.

75

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Remorse: The List – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Maisie Williams annyira rátalált magára, hogy elsőre fel sem ismertük
Következő cikk A besúgó - kritika