Behind the Frame: The Finest Scenery – játékteszt


btftfs key art2Fejlesztő: Silver Lining Studio; Kiadó: Akupara Games; Platform: Nintendo Switch

A szerelem és a művészet találkozik a Behind the Frame: The Finest Scenery csodálatos Ghibli/Miyazaki inspirálta világában, melytől mindenkinek hevesebben fog dobbanni a szíve.

A részben Hayao Miyazaki által életre hívott Studio Ghibli megannyi anime rajongó életét határozza meg, természetesen az én pupillám is hatalmasra tágul, ha ezen nevek említésre kerülnek, mint inspirációs forrás, így amikor a Behind the Frame: The Finest Scenery Nintendo Switch változatának tesztelése felmerül kapva kaptam az alkalmon és szerencsére nem is kellett csalódnom.  Mint azt már leszűrhettétek az anyag már tavaly nyár óta elérhető egyéb platformokon, de nemrég a Nintendo masinájára is ellátogatott ez a kis indie csoda.

btftfs 03

A történet szerint egy fiatal festő kalandját követhetjük, ahogyan a művein dolgozik, miközben mindennapi életéből kapunk olyan részleteket, amik önmagukban is nagyon életszerűvé és szórakoztatóvá teszik a közös kalandunkat. A mindennapok része a pajkos kiscicánk és saját magunk etetése és a rejtélyes szomszéd bácsi, aki szintén fest. Ebben a környezetben haladunk napról napra, miközben egyre mélyebbre sodródunk az érzelmek és az alkotás bugyraiban. A Behind the Frame: The Finest Scenery egy igen mély és emocionális történetet mesél el, amiben lesznek igazán nagy csavarok is, azonban nem akarom lelőni, az amúgy nyúlfarknyi, 1-1,5 órás történetet, azonban kiemelném, hogy megéri átélni. Az egész egy kicsit emlékeztet egy másik hasonló kategóriájú játékra a Florence-re, amit szintén jó szívvel ajánlok kipróbálásra.

btftfs 04

A Behind the Frame: The Finest Scenery amúgy egy klasszikus point and click stílusú kalandjáték, amiben a már említett Ghibli féle, kézzel rajzolt vizualitás találkozik a könnyed, többnyire összehasonlítós vagy másolós fejtörőkkel. Tehát maga a játékmenet komolyabb kihívást nem fog jelenteni, de azt mindenképpen leszögezném, hogy ne is szenvedjetek a joyconok analog stickjeivel, mert egyszerűen borzalmasan sután működnek. És megértem, hogy nem akarjátok összetapizni a kijelzőt, de higgyetek nekem, teljesen más élmény ez a módszer és szerintem a beleélésen is sokat segít.

btftfs 05

Fontos leszögezni, hogy audióvizuális szempontból rendben van az anyag, minden ott szól és működik, ahogy kell. Egyetlen technikai problémám viszont adódott a tesztelés során, nem tudom, hogy ez a többi változatban is jelen van-e. Ha a Switch-et menet közben alvó módba raktam sajnos a játék adott jelenete elvesztette a scriptet és nem lehetett tovább haladni, csak az alkalmazás újraindítása segített. Ezt remélem mihamarabb orvosolják majd.

Összességében a Behind the Frame: The Finest Scenery egy csodálatos történet, remekbe szabott és roppant szép megvalósítása. Ezt mindenki kezelje is így, mert inkább kapunk egy interaktív anime élményt, mint valódi gombnyomkodós videójátékozást, de ez viszont remekül áll neki és páratlanul tárja elénk az érzelmek és a modern kori festészet világát. Az 1-1,5 órás élmény kb. 10 euró áron élhető át, azonban, ha valaki ennyiért nem is érzi érdemesnek, egy leárazás után mindenképpen csapjatok le rá. Ne habozzatok, ecsetet a kézbe és essetek a vászonnak!

75

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Cloud Gardens – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Ana de Armas elég hiteles Marilyn Monroe-nak hat a Blondie első trailerében
Következő cikk Lightyear - kritika