“Krisztus nevében!” Megérkezett az 1222 Aranybulla első előzetese


122 aranybullaDerült égből, de megérkezett az első vizuális ízelítő az 1222 Aranybulla nagyszabású hazai történelmi produkcióból.

A film 40-50 évet ölel fel III. Béla halálától (1196) a muhi csatáig (1241). Az idősebb II. Andrást Trill Zsolt, a fiatal királyt Veréb Tamás, Gertrúdot Törőcsik Franciska, János érseket Rátóti Zoltán alakítja, a teuton lovagok vezére Fenyő Iván, az öreg keresztes László Zsolt. A történelmi eposz rendezője Kriskó László, míg az operatőre Csincsi Zoltán.
Két elképzelés van, miszerint televíziós minisorozatként, valamint mozifilmként is leadnák. Várható bemutató: 2022. december, a mozis premier jövő tavasszal válna esedékessé. Türelmesen várjuk.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Egy kis etikett, így viselkednek kedvenc filmjeinkben és sorozatainkban
Következő cikk A Karantén Zóna - kritika

2 hozzászólás

  1. […] a fiatal Gertrúd királynéként, de Fenyő Ivánt is a teuton lovagok vezéreként – írja a Hetedik sor közepe. A történelmi eposzt Kriskó Zoltán rendezte, míg forgatókönyvírója Kiss-Szabó Márk. Az […]

  2. […] a Hetedik sor közepe című oldalon olvasható: a film 40-50 évet ölel fel III. Béla halálától (1196) a muhi csatáig (1241). Az idősebb […]