Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge – játékteszt


tmnt keyart

Fejlesztő: Tribute Games Inc.; Kiadó: Dotemu, Gamera Games; Platform: PC, Switch, Xbox One, PS4

Mikor azt gondolnánk, hogy a verekedős játékok leáldozóban vannak, megjelenik a Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, ami azon nyomban a műfaj egyik legerősebb képviselője lett.

Sajnos a Tini nindzsa teknőcök rajongóinak már hosszú ideje nélkülözniük kell a minőségi mozgóképes adaptációkat. Legutóbb Michael Bay produceri felügyelete alatt készült két színes-szagos, klisékkel teli mozifilm, melyekből a korrektül koreografált akciójelenteket és a CG-szereplők küllemeit leszámítva talán semmi érdemlegeset nem lehet kiemelni. Most azonban nem szélesvászonra érkezett újabb változat, hanem az 1987-től 1996-ig futott, azonos című széria kapott egyfajta rajongói epizódot, mégpedig videojáték formájában.

tmnt 1

A Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge tehát a franchise legemlékezetesebb rajzfilmsorozata előtt rója le tiszteletét, s még a teknőcök eredeti megszólaltatóit is sikerült visszacsábítani. Habár ez inkább amolyan gesztusként fogható fel, ugyanis a szereplők oly kevésszer mukkannak meg, hogy még véletlenül sem a szinkronhangja a játék legnagyobb erőssége. A játékmenet ellenben kifejezetten pazar lett, csaknem 30 esztendővel ezelőtt találkozhattunk utoljára ennyire ütős beat ’em up címmel, s ha van olyan ismerősünk, aki velünk egyetemben rendelkezik tesztalanyunkkal, vagy a crossovernek köszönhetően találunk éppen várakozó online gamert, akkor egyidejűleg akár hatan is szembe szállhatunk Zúzóval és a Talpas klánnal.

tmnt 2

Összesen 16, átlagosan 6-10 perc alatt teljesíthető pályán püfölhetjük nemeziseinket, és ahogyan lenni szokott, mindegyik szint végén felbukkan valamelyik ismertebb (keményebb) rosszarcú. Ellenlábasaink tulajdonságai egészen változatosak, de hasonlóképpen van ez a választható karakterekkel is. A négy főszereplő mellett a riporter Aprilt és Szecska mestert is kiválaszthatjuk, ám első végigjátszás után a hokimaszkos Casey Jones is irányítható. Mindegyik hősünket maximálisan 10-es szintre fejleszthetjük, s ehhez pedig nincs más teendőnk, minthogy mindegyikőjükkel minél többet nyüstöljük a Tribute Games alkotását és pontokat gyűjtögessünk.

Sztoriját tekintve nem túl acélos produktumról beszélünk, hisz a címe alapján valójában nyílt titok, hogy a tekik legnagyobb riválisa bandájával együtt ismét világuralomra akar törni, így ebbe ezen felül ezúttal nem mennék bele különösebben. A ’90-es évek tipikus, főként árkád gépekre jellemző atmoszférája járja át a Shredder’s Revenge-t: hanghatásai és szintetizátoros zenéje, amit a Sonic játékokon edződött Tee Lopes komponált, illetve a pixel art stílusú illusztrációi szimplán telitalálatmak minősülnek. A gyűjthető tárgyaknak, váratlan cameóknak és a filmes kikacsintásoknak, plusz a hét eltérő befejezésnek köszönhetően többször is érdemes nekiveselkedni harcosaink kalandjainak.

75

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Stray – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Stray – játékteszt
Következő cikk Meggyőző érvek - kritika