McPixel 3 – játékteszt


McPixel3 KeyArt 16 9

Fejlesztő: Sos Sosowski; Kiadó: Devolver Digital; Platform: PC, Nintendo Switch

Néhány másodperces etapokban fogyasztható humorbonbonokkal készül számunkra a McPixel 3 és nem általkodik néha igazán alpári lenni, de ez nem is baj

Megmondom őszintén a McPixel 3 tesztelésének lehetőségéig nem is hallottam erről a szériáról. Így amikor utánanéztem jöttem csak rá, hogy az egyszemélyes fejlesztőcsapat, Mikolaj „Sos” Kamiński már a számozással is a bolondját járatja velünk, ugyanis nem volt második rész, így az első rész megjelenése után 10 évvel rögtön a harmadik jött, ezúttal már a Devolver Digital gondozásában. Mindig izgatottan nézek az efféle minijáték gyűjteményekre, mert általában kellően szórakoztatóak és igazán semmit nem vár el tőlünk cserébe, néhány gomb püfölésén kívül, így ideálisak lehetnek egy nehéz nap utáni levezetésre.

mcpixel0001 e1669708850171

A McPixel 3-ban egy balfék srácot irányítunk, az egészet a 80-as évek egyik legnépszerűbb tv sorozatáról, a MacGyverről mintáztak. Na nem hősünk megjelenését, inkább a lehetetlen szituációkat melyekbe keveredik és azt, hogy még lehetetlenebb módokon kell ezekből kikeverednünk.  Lényegében nincs is igazi történet, csak minden random szitut meg kell menteni, bár a vége felé valami azért körvonalazódik és kicsit összefüggőbbek lesznek a megoldandó helyzetek is. A városban afféle pont and click stílusban kószálva oldhatjuk fel a négy helyszín, egyenként három lehetőségét, így megközelítőleg száz egyedi minijátékban próbálhatjuk ki magunkat. A minijátékok teljesítésért pénzt kapunk, ez pedig elengedhetetlen a tovább haladáshoz, ugyanis a már említett kószálás során a játékbeli valutával fizetünk az új helyek feloldásáért. Nem kell megijedni a nagyjából 100 pálya pont optimális, nem érződik se túl soknak, sem kevésnek, így a játék kb. 4 óra alatt letudható, persze a maximalisták, akik minden geget letudnának simán rá kell áldozzanak 10 órát.

mcpixel0028 e1669708892111

A minijátékok széles tára minden létező megoldást megpróbál felvonultatni és szerencsénkre a készítő kellően kreatív volt, mert nem is igazán ismétlődnek a végigjátszás során, lesz itt autóverseny, fps, tankcsata, de még egy frusztrált programozó gyomrából is kell küzdenünk magunkat a “hátsó kijáraton” keresztül és még számtalan agyament ötlet. A McPixel 3-at mi Nintendo Switch-en teszteltük és technikailag semmi kifogásolni valót nem találtunk. A pixelart grafika jól mutat és kiválóan harmonizál a játék humoros stílusával, a futásteljesítmény is megfelelő volt handheld és dokkolt üzemmódban egyaránt. Az audió is rendben van, bár valamilyen vicces, minimál stílusú szinkront el tudtam volna viselni.

Összességben a McPixel 3 egy igazán szórakoztató játék, nem árul semmilyen zsákbamacskát és egy percig sem próbál másnak tűnni, ami, ez bizony agyatlan szórakozás, néha már-már alpári humorral vegyítve. Bátran ajánlom mindenkinek, aki vevő az ilyesmire, de nyugodtan tegyen vele egy próbát az is aki nem, mert minimális energiabefektetéssel egészen jól tudunk vele szórakozni.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Andor 1. évad - kritika
Következő cikk 85 éves Sir Ridley Scott, a filmművészet gladiátora