Two Point Campus: Space Academy – játékteszt


spaceacademy0

Fejlesztő: Two Point Studios; Kiadó: SEGA; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series X|S, Switch

Megérkezett a Two Point Campus első kiegészítője: a Space Academy tökéletes útmutatója bármely abszurd űrhajós programnak.

A Two Point Campus: Space Academy nevű letölthető tartalom az alapjátékhoz és a stúdió korábbi alkotásaihoz hasonlóan ismét az iróniára helyezi a hangsúlyt. Viszont ezúttal a korábbinál is messzebbre távolodunk a valóságtól, ugyanis három különböző űrakadémiát pátyolgathatunk, a készítőknek pedig mintaként a Star Trek univerzum csillagflottája szolgált. Összesen három vadiúj pályán kampuszon noszogathatjuk nebulóinkat, akik nem csak a Földről igyekeznek a kifejezetten vicces és a korábbiakhoz hasonlóan teljesen egyedi képzéseken részt venni, hanem idegen planétákról is érkeznek növendékek.

spaceacademy1

Őket tanáraink révén pedig egy spéci oktatás keretében megtaníthatjuk, hogy mitől olyan csodálatos földlakónak lenni (tán ezzel is elkerülve az invázióra való hajlamot?). Tanulhatnak sajtkészítést, mégpedig úgy, ha előtte lecsapolják a laborokban található óriásgilisztákat, ezenfelül az űrhajók irányítását – a kapitány szerepében – is elsajátíthatják, csakúgy, mint az antigravitációs kamra révén az asztrológiát, de a futurisztikus küzdősportok is helyet kaptak. Persze a teljesség igénye nélkül van még néhány további új „tantárgy”, azonban a diákoknak ezúttal sem kizárólag tanulásra kell fókuszálniuk, az iskolapadon kívüli élet is legalább ugyanannyira fontos tényező számukra.

spaceacademy2

Olykor sci-fi konvenciót is rendezhetünk, melynek fő attrakciója egy népszerű tv-sorozat színészgárdájának meghívása, akiktől a rajongók begyűjthetik aláírásaikat, de akár intergalaktikus zenészt is vendégül láthatnak, hogy jelenlétével óriási bulit rendezzen. Mindemellett a hullócsillagokra is érdemes figyelnünk, és karbantartóinkat tovább képezni, ugyanis mielőbb a becsapódás helyszínére kell érniük orvosolni a szituációt, nehogy a nebulók lebetegedjenek a meteoratkák miatt.

Aprólékosan kidolgozott DLC-vel gazdagodott a Two Point Campus világa. Történetet most sem érdemes keresnünk, sokkal inkább a kellemes játékélmény és a páratlan hangulat miatt javallott hosszú órákra leülni elé. A kiegészítővel közel egyidejűleg a Winter Update 3.0 is elérhető, ami teljesen ingyenes s számos nóvumot hozott skinektől bútorzatig (akárcsak tesztalanyunk), de még új challange módot is találunk.

10 9

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Purple War – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nem kell Step Up vagy Magic Mike film, nekünk A Néptáncos Kid az igazi!
Következő cikk A Fehér Lótusz 2. évad - kritika