Triple Take – játékteszt


tripletake0Fejlesztő: FlyAway; Kiadó: Bonus Stage Publishing; Platform: PC

Precíziós platformerek sorát erősíti a Triple Take, a zöldfülűeknek ajánlott játék kevés kihívást tartogat, viszont a kivitelezés egészen szórakoztatóan sikerült.

Ügyességi címekből soha nem elég, főleg, ha olyan aprócska indie alkotással akad össze az ember bajusza a műfajért töretlenül lelkesedő tesztelőnek, mint amilyen a Triple Take. A sztorija hangyányit elborult, némileg a Superhotra emlékeztet, ugyanis a játékos egy olyan világba csöppen, ahol foglyul ejtett pixellények és persze önmaga megmentésén kell szorgoskodnia. Ehhez öt világon ugrabugrálhat fejenként tíz alacsony kihívást magában foglaló pályán. Érdekesség, hogy valamennyi szint három eltérő felépítésű terepre oszlik, vagyis, ha teljesítettük az egyiket, mehetünk is tovább sebtében a következő, minimálisan eltérő alfeladványra.

tripletake1

Maga a játékmenet nem újítja meg a precíziós platformerek világát, viszont érdemes megemlíteni, hogy egy olyan címmel állunk szemben, ami főleg a kezdő érdeklődők számára okozhat kellemes időtöltést – már amennyire gyakori elhalálozás miatt az ismétlődő próbálkozás ilyen lehet. Az irányzék mellett mindössze szökdelni tudunk, s eme képességünket továbbá falakon vagy lubickolva is kamatoztathatjuk. Néha kicsit furák a csapdák, ugyanis példának okán képtelenségnek tűnik egy lángot szóró ágyú víz alatti működése, de végül is nem ebből a játékból fogjuk elsajátítani a fizika rejtelmeit. A történet szerves részeként olykor a Triple Take motorja által létrehozott mappában fájlokat szükséges ide-oda másolnunk, valamint öt változatos képességű főellenfél elleni párharcban is bizonyíthatjuk rátermettségünket. Minimalista látványvilága pedig régi időket idéz, eleinte alapvetően fekete és fehér színnel dolgozik, de bizonyos idő után egyre látványosabb körítés fogad bennünket.

A brit fejlesztők bemutatkozó produktuma egy frappánsan kivitelezett, szövegkörnyezetéből fakadóan humorral teli játék számos retró videójátékos kikacsintással, s nemtől függetlenül bátran ajánlható bármely korosztály számára. A készítők inkább a történésekre fókuszáltak, de bő 3-4 óra erejéig könnyedén székhez tud szegezi.

6. szék

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Kandria – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A 95. Oscar jelöltjei között a Minden, mindenhol, mindenkor 11 kategóriában esélyes
Következő cikk Kötelező filmek: Az elefántember