Rhythm Sprout – játékteszt


sprout0

Fejlesztő: SURT; Kiadó: tinyBuild; Platform: PC, PS4|5, Switch, Xbox One & Series X|S

Tökéletesre csiszolt ritmusérzékünkre van szükség, ha a Rhythm Sprout zenés mesevilágába táncolunk, mert bizony ez a játék rögtön mély vízbe dob.

Nem beszélek zöldségeket, amikor azt mondom, hogy a Rhythm Sprout főszereplője Sprout, aki egy hagyma, s a Növényi Királyság lakóinak nagy reménysége. A kiválasztottnak ugyanis megadatik a lehetősége, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljon a nép édes rosszakaróival. A SURT bemutatkozó játékával egyfajta görbe tükröt állít a nassolni valók előtt és ösztökélni igyekszik a játékosokat, főleg a fiatalabb generáció tagjait, hogy fogyasszanak inkább több zöldséget.

sprout1

Egyes statisztikák szerint kishazánk előkelő helyet foglal el kontinensünk elhízási toplistáján, a magyarok közel 60 százaléka ugyanis túlsúllyal küszködik. A problémát az is okozhatja, hogy az irdatlan mennyiségű táplálék bevitele mellett az emberi szervezet mozgásigénye nincs kellőképpen kompenzálva – de leegyszerűsítve úgy is mondhatnám, hogy sokan pusztán unaloműzés tömik tele a pocakjukat. Valamelyest ezzel szembesít a Rhythm Sprout, ami meseszerű külcsínéből kifolyóan tehát főleg az ifjú nemzedékek számára nyújthat remek szórakozási (és egyben gondolkodási) lehetőséget, ugyanakkor ideális hozzáállástól függően a hozzám hasonló „vén rókák” is megtalálhatják benne számításukat.

sprout2

Az ütemorientált muzsikák egészen fülbemászóak, s több különböző stílusba kóstolhatunk bele összesen 30 teljesen eltérő küllemű pályán, így pedig picikét megismerhetjük többek közt a diszkó, a pop, a metál és az elektronikus zene világát is. De a feladatunk nem pusztán az egyedi dallamok hallgatásában merül ki, hiszen lényegében a játék abból áll, hogy tempóra gombokat nyomkodjunk. A három billentyű funkciója dedikáltan meghatározott, de a fentről lefelé száguldozó téglalapok alapján mindig tudni fogjuk, hogy éppen mit kell leütnünk. Igen ám, de ahogy haladunk egyik szintről a másikra, úgy állít bennünket egyre keményebb kihívások elé a Rhythm Sprout.

sprout3

Fontos a megfelelő, már-már tökéletes időzítés is, ami olykor szinte képtelenségnek tűnik, hiszen a végelszámolásnál a pontszám összesítését követően akár csillagokkal gazdagodhatunk, melyek összegyűjtésével ruházatokat vásárolhatunk, továbbá ekként akár bónusz pályákra eljuthatunk. A történet humorral teli és számos popkultúra kikacsintást tartalmaz. Grafikai szempontból ugyan nem vágódunk hanyatt, azonban a célnak bőven megfelel a látványvilág, mivel a látásunk a konkrét játékidő közben (értsd: a tekintetünk) főleg a négyszögekre redukálódik.

Érthető módon alig kapott valamiféle hírverést a Rhythm Sprout, az indie cím lényegében a semmiből jött és kellemes szabadidős tevékenységnek bizonyult. Remélhetőleg mondanivalójával sokak ártó passzióját sikerül háttérbe szorítani.

65

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Backfirewall_ – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Februárban indul a SkyShowtime, egy újabb streamingoldal, ahová A besúgó is költözött
Következő cikk Dead Space – játékteszt