Mangavania – játékteszt


mangavania1

Fejlesztő: Alexander Nikolaev; Kiadó: Sometimes You; Platform: PC, iOS, Android

Régi vágású ügyességi akciójátékok szellemében érkezett a Mangavania, amit egy óra alatt könnyedén végigjátszhat az ember, éppen ezért csak a nosztalgia jegyében érdemes nekiveselkedni.

Yuhikót irányíthatjuk a Mangavania című platformerben. A fiatal nindzsával az alvilágba merészkedhetünk, ahol feladatunk a betegséggel küzdő testvére gyógymódjának felkutatása. Mindeközben elveszett lelkek felszabadításán szorgoskodhatunk, akik megmentésükért cserében elmesélik személyes történeteiket és tanácsokkal látnak el bennünket. A kirándulásunk azonban nem sétagalopp, ugyanis démoni lények árgus szemekkel lesik minden egyes lépésünket.

mangavania2

Összesen 20 pálya várja a játékost ebben a retro ugrálós játékban, ami grafikailag erősen az Atari 1984-ben kiadott Bruce Lee című játékára hajaz. Számomra remek élmények jutnak eszembe eme cím hallatán, ezért kíváncsian vártam, hogy mit rejt jelen tesztalanyunk játékmenete. Nos, egészen mást, mint a legendás harcművészről készült produktum nyújtott. Ezúttal természetfeletti lényeket apríthatjuk miszlikbe, ám közülük is szintenként főleg a három denevér szerű lényt kell megkeresnünk, akikkel a továbbjutásunk érdekében hasonlóképpen javallott eljárnunk. Ha ez megtörtént, már spurizhatunk is a kijárat felé. Hősünket a pályaválasztó menüben akár fejleszthetjük is: például dupla ugrással, dash-sel vagy íjjal, amik bizonyos pályák teljesítéséhez feltétlenül szükséges képességek, továbbá életerőnket is növelhetjük. Mindehhez azonban tőkére van szükségünk, virtuális pénztárcánk pedig a rabul ejtett állatkák kiszabadítása után jellemzően 10-zel bővül.

A Mangavania igazi 8-bites nosztalgiabomba, ugyanakkor a 2-3 perc alatt teljesíthető megbízatásai és elenyésző kihívási kísérletei miatt feledhető játékkal állunk szemben, még akkor is, ha röpke 60 perc erejéig lazán lekötötte a figyelmemet.

10 4

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Forspoken – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk John Cleese Waczak szállója újra várja vendégeit, folytatódik a sorozat
Következő cikk Magic Mike utolsó tánca - kritika