Whalien: Unexpected Guests – játékteszt


whalien0

Fejlesztő és kiadó: Forbidden Folds; Platform: PC

Nyálkás lények zsúfoltak tele egy mechanikus bálnát, a Whalien: Unexpected Guests című játékban. Az emberiség utolsó képviselőjével rajtunk a sor, hogy megszabaduljunk tőlük.

Rövid, de szórakoztató kalandra invitál a Whalien: Unexpected Guests: Ernest Hemingwhale az utolsó ember a Fin elnevezésű mechanikus bálnán, egy nap azonban felbukkannak a squiddie-k, akik jókora felfordulást okoznak. A bárka (?) így a főszereplő segítségéért folyamodik, hogy valamilyen módon szabaduljon meg ezektől a bosszantó sikamlós teremtényektől. A történet során megismerhetjük Fin belsejét, melyet a mindennapokban barátságos és segítőkész, ámde korlátozott hatáskörű mesterséges intelligenciák igyekeznek rendben tartani.

whalien1

A fő feladat viszont a játékos által irányítható szakállas karakterre összpontosul, Ernesttel ugyanis a vonzás és taszítás törvényét felhasználva szabadulhatunk meg a különös idegenektől. A játék zónákra bontva térképezhető fel és az említetten felül jószerivel az a célunk, hogy a betolakodókat lepuffantva, s ilyen-olyan kapcsolókat átbillentve megnyissuk a tovább haladásunkhoz szükséges ajtót, s ehhez pusztán a fent említett fizikai szabály felhasználásával kell operálnunk. Eme képességeinkkel hősünk bal és jobb karjára helyezett kesztyűvel tudunk ügyeskedni, amiket a mindössze 1-2 órás végigjátszás apropóján ötletesen kivitelezve sajátíthatunk el. Egészen a végső küldetésig pofon egyszerű rejtvényekkel állunk szemben, mindazonáltal az étteremben játszódó feladvány kifejezetten emberesre sikeredett, mely a talányok egészét nézve összegzésképpen hat.

whalien2

Külcsín szempontjából kifejezetten barátságosan fest a Whalien, míg a játékmenet apropóján egyértelműen a logikai platformerek belépő szintű alkotásával állunk szemben. A párbeszédek humorosak és frappánsak, viszont robot cimboráink hümmögő stílusban kommunikálnak, mely egy idő után kissé irritáló. Szerencsére apró felhőcskékben emberi nyelven is tanulmányozhatjuk mondókájukat és lineáris barangolásunk közepette gyakorta, de főleg a végjátéknál nyújtanak hasznos információkat.

A „sógorok” bemutatkozó címe összességében frappáns ötletekkel telepakolt klasszul kidolgozott produktum. Műfajában sok újdonsággal nem rukkol elő és inkább a fiatalabb korosztályt igyekeznek elcsábítani vele.

65

 

 

Legutóbb ezeket teszteltük:

What The Bat? / Tentacular / Moss I-II játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Oscar kisokos 2023: számtalan érdekesség a jelöltekről
Következő cikk 55 „fontos” tény az 55 éves Daniel Craigről, aki külsőre sosem volt Bond