Live Art – játékteszt


liveart0

Fejlesztő és kiadó: Mini Fun Games; Platform: PC

Türelmesebb játékosoknak készült az addiktív Live Art című játék, amiben csapdákat kikerülve gombnyomásra rajzolhatunk.

Nem mondhatnám hiánypótlónak következő tesztalanyunkat, ám egyszerűsége ellenére néhány óra erejéig kellemes időtöltésnek bizonyult. A Live Art című játékban ugyanis reflexünkre és elszántságunkra van szükség, ha az összes pályát teljesíteni akarjuk. A feladatunk pusztán annyi, hogy a képernyőn látható kurzorunk mozgatásával, pontosabban a Space vagy az bal egerünk gombjának megnyomásával az ábrák mentén párhuzamosan rajzoljunk. Az egyre bonyolultabb illusztrációk firkantását különböző mozgó csapdák bonyolítják meg, melyekhez, ha hangyányit is hozzá érünk, kezdhetjük elejétől az aktuális szintet. Ezek hosszúsága 10 és 60 másodperc között ingázik, de ez abszolút a játékostól függ, ezért akár lehet több is.

liveart1Történet módot a Unity alatt készült Live Art esetében fölösleges keresni, még a menürendszer is letisztult benyomást kelt. Szemléltetésül, a beállítások menüben csak a hangerőszabályzást variálhatjuk és kontrollerünk rezgését kapcsolgathatjuk. Mindenesetre összesen 68 pályán tornáztathatjuk meg reakcióképességünket, s a képernyő fölső részén pedig még egy számláló is jelzi, hogy mennyi időt sikerült elherdálnunk az aktuális feladvánnyal: statisztikánkat természetesen összevethetjük barátainkéval és más játékosokéval egyaránt. Virágtól kezdve esernyőn át repülő csészealjig számos különböző grafikát lekopírozhatunk, a felhozatal igencsak változatos lett és ebből a szempontból soha nincs önismétlés. A feladatok teljesítése után rövid animáció kedveskedik nekünk, valamint előrehaladásunktól függően különböző skinekkel ruházhatjuk fel kurzorunkat, így például papírrepülőt, virágot vagy kutyát is kontrollálhatunk.

A Live Art sokak számára idegőrlő tud lenni, ezért igerlékeny gamereknek semmiképpen nem ajánlanám, mert könnyedén az orrunk előtt lévő perifériák rovására mehet. Összességében azonban nem mondanám különösebben nehéz ügyességi játéknak, ha kellően türelmesen állunk hozzá.

6. szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Humanity – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Végre megérkezett Scorsese DiCaprióval és De Niróval forgatott filmeposzának előzetese
Következő cikk A Te kultúrád – a mi kultúránk!? V. A Mi Kultúránk rövidfilmfesztivál