Cserhalmi György is segít a Magasmentésben – trailer


cserhalmi gyorgyMagyar filmekben sűrű lesz az év vége. November 16-án érkezik a hazai mozikba Fésős András rendezése, a Magasmentés, ami egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa-fia drámával, és egyben látlelet egy reményt vesztett városról. Bogdan Dumitrache, a román filmművészet egyik legismertebb színésze alakítja a főszereplőt, míg a fiát, Börcsök Olivér, de olyan nagy öregek is feltűnnek, mint Cserhalmi György, Kovács Lajos, Hegedűs D. Géza és még jó pár ismerős arc: Keszég László, Schneider Zoltán, Bánfalvi Eszter, Makranczi Zalán, Takáts Andrea, Keresztes Tamás

Sztori:

Az alkotás főhőse, egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache). A férfi olyan emberek védőangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Mintha valami vírus terjedne, de az okokat senki sem ismeri.
Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.

A Magasmentés rendezője Fésős András, akinek Az eltűnt mozi (1993) című vizsgafilmjét Diák Oscar-díjra jelölte az Amerikai Filmakadémia. Első játékfilmje, a Szabó Győző főszereplésével készült Balra a nap nyugszik (2000) magyarországi és a nemzetközi filmfesztiválokon is sikereket ért el. Fésős András azóta rövid- és dokumentumfilmeket, sorozatokat és színházi produkciókat rendezett. A Magasmentés című forgatókönyvét a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvírói versenyen is díjazták.
magasmentes

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 20 éves a Kill Bill 1. - Újranéztük és nosztalgiáztunk
Következő cikk Az ördögűző: A hívő - kritika