Ninja Kidz: Time Masters – játékteszt


ninjakidz0

Fejlesztő és kiadó: Selecta Play; Platform: PC, Swich, PS4|5

A streamingről videójátékba költözött a Ninja Kidz, melynek már az alapjait szolgáló sorozat is kétes értékű minőséggel fertőzi az internetet. És ezt még a hibákkal teli verekedős játék is túlszárnyalja.

Ismeritek a szuperbaró Ninja Kidz TV nevű csatornát a piros téglalapos streaming csatornán? Nos, ha nem akkor, lényegében semmit sem veszítettetek. Kimondva és leírva is elgondolkodtató, hogy a közel 21 millió (!) követővel rendelkező oldalon jelenleg 300-nál valamivel több profinak látszó, de iszonyatosan amatőr rövidfilmben tinédzser korú gyerekek beszélnek sületlenségeket, imitálják kedvenc filmes franchise-aikat (például Jurassic Park, Pókember és Jégvarázs), illetve nindzsaként ugrálnak és hadonásznak. Egy kicsit olyan az egész hangulata, mintha az 1993-as, kifejezetten rosszemlékű Power Rangerst újra forgatták volna gyerkőcökkel. Persze, nyilván nem én vagyok a célközönségük, és valószínűleg kishazánkban a website követőinek száma megközelítően 0, de sajnálatos, hogy effajta bugyuta pénzcsináló gépezetre napjainkban, főleg a tengerentúli lurkók igényt tartanak – amiért persze az ejnye-bejnye leginkább a szülőknek jár.

ninjakidz1

No, de térjünk rögtön a tárgyra, ugyanis megjelent a kevesek által várt videójátékos adaptáció. A címe Ninja Kidz: Time Masters, és csodák csodájára épphogy vállalható, de nyúlfarknyi történetet is kaptunk hozzá. E szerint a négy „ismert” karakterünk azt a megbízatást kapja, hogy egy időörvényen átjutva különböző idősíkokban meg kell menteniük három harcművészeti mestert. Az utazásuk eltérő történelmi territóriumokon több nevezetes zónába vezet mintegy 16 pályán keresztül, melynek legvégén szembe szállhatnak Dr. Disasterrel. S nem is kertelek, a megvalósítás a fő nemezis nevéhez méltóan katasztrófával egyenértékű. A Time Mastes egy mezei beat ’em up játék, amit helyi kooperatív módban egyidejűleg akár négy bátor jelentkező nyüstölhet.

ninjakidz2

A tesztelés PC-n történt, ezért rögvest felhívnám a figyelmet arra, hogy egy rendkívül bugos produktummal állunk szemben. Ahogy egyik-másik szinten haladunk előre, vigyáznunk kell, hogy még véletlenül se veszítsünk életünkből. Ha ez mégis megtörténik, akkor egyrészt annak száma eggyel csökken, de még bosszantóbb, hogy átteleportálunk a képernyő jobb oldalára, ahonnan képtelenség elmozdulni, tehát ott ragadunk és csak bunyózni tudunk. Mindemellett ez a különös hiba abban esetben is előfordul, ha a képernyő említett szélére sétálunk. Ilyenkor azért is vagyunk kelepcében, mert vannak ellenségeink, akik válogatott tárgyakkal dobálnak bennünket, és mivel ódzkodnak közel jönni hozzánk, ezért simán kicsinálhatnak bennünket.

ninjakidz3

Surikeneket és dobótőröket mi magunk is használhatunk, s jellemzően azok a rosszfiúk hullajtják ki magukból, akik előszeretettel használják ellenünk. A szóba került bogárka miatt is érdemes takarékoskodnunk velük, mert használatukkal könnyedén bárkit legyőzhetünk. Kivéve persze a nagyon butuska főellenfeleket, kikkel kényelmesen móresre taníthatunk, ha megtaláljuk a megfelelő pozíciót. Tárgyakat ezen felül nem igen vethetünk be, hisz hőseink egyedi fegyvert hordanak magunknál, legfeljebb csak az életerőnket növelhetjük fel, amiket a pályákon elszórt hordók széttrancsírozása utána vághatunk zsebre.

A Ninja Kidz: Time Masters az idei év egyik legkellemetlenebb videójátékos megjelenése, de a csapnivaló alapanyagból igazság szerint másra nem is számíthattam volna. A műfaj iránti töretlen rajongás ezúttal sajnos kevésnek bizonyult.10 2

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Detective Pikachu Returns – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Hidegvér - kritika
Következő cikk Baz Luhrmann sorozattá alakította az Ausztráliát, Nicole Kidman és Hugh Jackman újra egymásba szeret - trailer