Az Agymanók 2. előzetesében a tinikorral újabb érzelmeket dob be a Pixar


agymanok 2Megérkezett az Agymanók 2 teasere, amely az Elio csúsztatása miatt 2024 egyetlen tervezett Pixar filmje lesz, immáron új érzelmekkel kiegészülve.

Az Agymanók 2015-ben egyik pillanatról a másikra vett le mindenkit a lábáról és azon nyomban minden idők egyik legjobb animációsfilmeként vonult be történelembe. Bár a folytatás több irányban is adta magát, a stúdió nem híve a pár éven belül érkező következő etapoknak (a Toy Story 1 és 2 között eltelt 4 év valóságos villámtempónak érződik náluk) és sokáig nem is erősítették meg az Agymanókét sem.

Végül 9 évvel az első után térünk majd vissza Riley Fejhadiszállásába, amelyet a pubertás beköszöntével felújítanak, így Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor mellé új főérzelmek csatlakoznak. Az előzetes ezek közül csak egyiküket mutatja be, de a plakáton már megpillanthatóak a többiek is. Az eredeti szinkronstábból többen sem térnek vissza, azonban mi ezt itthon feltehetőleg nem fogjuk megérezni, bár ha a tudatalatti őrök ismételten szerephez jutnak, akkor Lippai Lászlót biztosan hiányolni fogjuk.

insideout2 teaser posterAz, hogy több a főérzelem tiniként, valós, de felveti azt a kérdést, hogy a szülők (vagy a stáblista alól bárki más, pl. a macskák) fejében felnőttként miért csak az eddig megismertek ültek a Fejhadiszállásokban. Biztos gondoltak erre a folytonossági hibára Pete Docterék, ő azonban ezúttal nem vállalta a rendezést. Kelsey Mann vette át tőle a stafétát, akinek ez lesz az első egészestés dirigálása, Meg LeFauve viszont megmaradt az első rész íróhármasából.

A trailer elején Michael Giacchino egyik, ha nem a legfülbemászóbb főtémáját nosztalgikus hallani, s míg 2014 végén az Aerosmith „Sweet Emotion”-jével zárt a kedvcsináló, addig most a lázadó tinikort jobban megfogva Ozzy Osbourne „Crazy Train”-jével. A folytatásban logikus lépés követni Riley életét tovább, ám nem lett elvetve a stáblistás bárki fejébe belenézünk poén sem, a tervek szerint az az alapkoncepció valamikor a 2. rész után sorozat formájában valósulhat meg, tippre pár perces antológia rövidekből felépülve.

Ha nem lesz eltolva, akkor az Agymanók 2 2024. június 13-án érkezik a hazai mozikba, a témáját tekintve pedig jól jöhet majd hozzá a Riley első randija? című rövidfilm is, ami a jelek szerint egy tökéletes kiegészítő hidat képez a két mozi közé. Az Disney+-on könnyedén megtalálható.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A levegő urai trailer, újabb II. világháborús sorozat Spielberg és Tom Hanks producerkedésével
Következő cikk Marvelek - kritika