Aztec Tiki Talisman – játékteszt


aztec00

Fejlesztő: Josep Monzonis; Kiadó: JanduSoft S.L.; Platform: PC, PS4|5, Switch, Xbox One & Series X|S

Alacsony korosztálynak szánt kincsvadászat az Aztec Tiki Talisman, a rutinosabbak viszont kevés örömüket lelik majd a platformerben.

Öt fejezet alatt összesen 50 pályán keresztül kutakodhatunk a dzsungelban játszódó Aztec Tiki Talisman című 3D-s ügyességi játékban, melyben egy kincskeresőt irányítva csillagokat és gyémántokat gyűjtögethetünk. Sajnos történet nélkül érkezett a Josep Monzonis bemutatkozó alkotása, amiben a felhalmozásnak legfeljebb csak néhány – egyébként különösebb fejfájás nélkül megszerezhető – teljesítmény megszerzése miatt van értelme. A drágakövek felhalmozása pedig szimplán fölösleges, ugyanis az utolsó szint befejezése után a fejlesztő egy nyúlfarknyi mondattal megköszöni a végigjátszást, majd visszakerülünk a főmenübe.

aztec01

Az Aztec Tiki Talisman-ban fölső nézetből kontrollálhatjuk hősnőnket és mielőtt akárhányszor belépnénk vele a lezárást jelentő teleportba, az a célunk, hogy kapcsológombokat nyomkodjunk, kikerüljünk vagy átugorjuk a csapdákat, illetve a végtelen mennyiségű kalapáccsal megdobva túlvilágra száműzzük a bennszülötteket és a tűzköpő növényeket. Utóbbihoz hasonlít a teendőnk minden tizedik feladvány apropóján, ahol a valamennyiszer egyre nehezedő kihívások elé állító törzsfőnök akarja a vesztünket okozni. Persze tesztalanyunk nincs túlbonyolítva, mivel a feladatunk minden egyes alkalommal lineárisnak és könnyűnek bizonyult. Viszont azt még jómagam is meglepődve nyugtáztam, hogy az előrehaladásunk során tesztalanyunk viszonylag gyakran hozakodik elő újszerű mechanikával. Így bátran állíthatom, hogy röpke két óra erejéig még a cikk íróját is korrektül elszórakoztatta.

Két különböző nehézségi szint választható, de úgy tűnik, hogy a Medium és a Hard mód között nincs érdemi különbség. Lehetséges, hogy a szűkös határidő miatt nem jutott idő a polírozásra és helyenként ezért tűnik hangyányit kidolgozatlannak az Aztec, mindenesetre az ár-érték arányt figyelembe véve egészen baráti terméket vehettem górcső alá. Természetesen nem világmegváltó platformer, ám a kisebb lurkók biztosan megtalálják benne a számításukat, a trófea vadászok pedig hamar lezongorázzák.

10 4

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Ultros – béta játékteszt

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk "- Igazi Magyarországot!"- hirdeti a legdrágább honi film, a Most vagy soha! előzetese
Következő cikk A győztes gól - kritika