Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy – játékteszt


AJAAT key art

Fejlesztő: Capcom; Kiadó: Capcom; Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Ügyvédként kiáltozhatunk a tárgyalótermekben a Capcom klasszikus trilógiájának gyűjteményes kiadásában.

Mindig csodálattal figyeltem az Ace Attorney játékokat, de valamiért egészen sokáig nem ugrottam bele, majd amikor jócskán lekésve a hypevonatot, mégis csatlakoztam, azonnal nyakonvágott a felismerés, hogy pedig erre szükségem lett volna. A sorozat ugyanis olyan módon ötvözi a vizuális novellák, valamint a puzzle játékok gondolkodtató báját, amit azóta is kevesen tudtak utánozni. Az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogyban a széria 3 különálló epizódja, az Apollo Justice, a Dual Destinies és a Spirit Of Justice felújított, 4K-s verzióját kapott helyet, melyekben a jogi “thriller” műfajának egyedülálló világa tárul elénk. Az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy magával ragadó karakterekkel, összetett történettel, és izgalmas játékmenettel nyűgözi le a játékosokat.

AJAAT screen 01

Az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy 3 játék története mély és összetett, ahol a friss ügyvéd Apollo Justice szemszögéből követhetjük nyomon a bűnügyeket és azok megoldását, természetesen hébe-hóba feltűnik a leköszönő öreg róka Phoenix Wright és számtalan más karakter a franchise 3 korábbi részéből. A karakterek élethűek és jól kidolgozottak, személyes történeteik és kapcsolataik pedig még gazdagabbá teszik a narratívát. Persze emellett az elborult anime megoldások és látvány elveszik a valóság keserű ízét egy olyan kombinációt adva, ami után megnyalhatjuk mind a 10 ujjunkat. A sztori sodrása folyamatosan meglepetéseket tartogat, ahol a kihallgatások és a pereskedés olyan izgalmas fordulatokkal és hatalmas poénokkal szolgálnak, amiket ennyi év távlatából sem tudunk megunni.

AJAAT screen 03

Az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy játékmenet magával ragadó és elmélyült azonban az interakcióinkon érződik az idő vasfoga, valamint az is, hogy ez az egész móka igazából kézikonzolra és a kijelző tapizására lett kitalálva. Ennek ellenére remekül szórakozhatunk, csak tartsuk szem előtt a zsánert és annak jellemzőit. Az ügyvédi tevékenység minden aspektusát felfedezhetjük, beleértve a bizonyítékok gyűjtését, a keresztvizsgálatokat és a logikai érvelést. A játékosnak ügyesen kell navigálnia a bűnügyi rejtélyek labirintusában, és ügyes stratégiával kell bizonyítékokat szereznie az igazság kiderítése érdekében. Az interaktív párbeszédek és a kifinomult játékmenet és a folyamatos nyomás biztosítja, hogy a játékosok valóban beleélhessék magukat az ügyvédi szerepbe.

AJAAT screen 05

A grafika és hangok kiválóak, meglepően jól néznek ki egy mai nagyobb képernyőn is, noha az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy inkább remaster, mint remake egyáltalán nincs oka szégyenkezni. A képfrissítés is rendben volt a tesztidőszak alatt és számottevő hibával sem találkoztam. A karakterek részletgazdagsága, a környezetek atmoszférája és a játékmenet hangulatát kiegészítő zenei aláfestés mind hozzájárulnak a játékélményhez. A stílusos animációk és karakterdizájn teszik vonzóvá a játék vizuális élményét, míg a hangok és zenei kíséretek fokozzák az érzelmi hatásokat. Az animéket megszégyenítő világ- és karakterdizájn pedig szinte el is lopja a show-t. Egy szó mint száz, technikailag itt bizony minden rendben, ami már önmagában is megsüvegelendő teljesítmény a jelenlegi felhozatalban.

Összességeben tehát az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy egy olyan játék, amely ötvözi a lenyűgöző történetmesélést, az izgalmas kalandot, a remek fejtörőket és a magával ragadó vizuális és audió elemeket. A trilógia nemcsak a sorozat rajongóinak kínál emlékezetes élményt, hanem azoknak is, akik most találkoznak először ezzel az elképesztő világgal. Az éles eszű ügyvédi kihívások, az érzelmi mélységek és a karakterek iránti kötődés együttesen teszik felejthetetlenné az Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy-t.

Így nincs más hátra mint előre, tárgyalásra fel!

(A tesztpéldányt a CENEGA Hungary Kft biztosította.)

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Ghostrunner 2 – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Argylle: A szuperkém - kritika
Következő cikk 10 éve hagyott itt minket Philip Seymour Hoffman, csodálatos öröksége egy videóban