Brothers: A Tale of Two Sons Remake – béta játékteszt


brothers0

Fejlesztő: Avantgarden; Kiadó: 505 Games; Platform: PC

Belevetettük magunkat a Brothers: A Tale of Two Sons Remake röpke egy órás béta változatába. 11 évvel az eredeti kalandjáték megjelenése után teljes grafikai és zenei megújulás történt.

Mesebeli helyszínre kalauzol bennünket a Brothers: A Tale of Two Sons. Egy testvérpárost irányíthatunk, akik halálos betegségben szenvedő édesapjuk megmentése érdekében útnak indulnak, hogy megleljék az élet vizét. Az események alapvető mozgatórugóját a srácok adják, ugyanis – eltérő korukból és tapasztalatukból adódóan – más fizikummal rendelkeznek, amelynek következtében mindvégig rászorulnak egymás segítségére. A PC-s béta teszt, vagyis a mindössze két fejezet apropóján sziklás-erdős területeken és egy óriásokkal teli barlangban lehet bóklászni. Ha abból indulunk ki, hogy a svéd Starbreeze Studios modern klasszikusát 2013-ban öt felvonásosra duzzasztották, akkor nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a február 28-án megjelenő, közel teljesen felújított változat milyen hosszúságúnak ígérkezik.

brothers1

A 11 esztendővel ezelőtt felbukkant verzió és az általunk tesztelt béta a single player játékmenetre fókuszál, vagyis bátor hőseinket egyetlen kontroller vagy billentyűzet közreműködésével irányíthatjuk. A tapasztalat alapján leszögezhető, hogy a kényelmünk érdekében erősen javallott a gamepad használata, aminek során karaktereinket az analóg botokkal kontrollálhatjuk, valamint dedikáltan rendelkezésünkre áll egy-egy használati gomb, mellyel szituációtól függően mászni, kapcsolgatni vagy ugrani tudunk. Továbbá bármely aspektusban forgathatjuk a képernyőt, így alkalomadtán végig pásztázhatjuk a felfedezésre váró területeket. Ennek tudatában kezelhetjük a két ifjoncot: a legtöbb esetben egyszerre mindkettőjüket, és nem csak akkor, amikor szimplán rohangálnunk kell. Ám az előrehaladáshoz olykor csak az egyikük rátermettségére van szükség. Néha sajnos könnyedén bezavarodhatunk ebbe az egyedi vezérlési stílusba, de a kellő tapasztalat megszerzése után nem volt semmiféle probléma.

Dacára annak, hogy az eredeti Brothers: A Tale of Two Sons nem ősrégi platformer, sikerült tisztességesen megszépíteni, és a kamerakezelést remekül finomították. Mindemellett pedig a zenéje immáron nagyzenekari kíséretben duruzsol a fülünkbe. Az említetteken felül azonban senki ne számítson különösebb újdonságokra, úgymint például friss tartalmakra. Leszámítva talán azt, hogy most már az előző Switch változathoz hasonlóan személyi számítógépeken és jelenlegi generációs konzolokon is belevághatunk hús-vér társunk együttműködésével ebbe a nem hétköznapi(nak ígérkező) küldetésbe.

Legutóbb ezt teszteltük:

Another Code: Recollection – teszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Viccesen őszintén a Wonkáról, Chalamet rapper múltja is előkerül a videóban
Következő cikk A Szökevény csajok elsőre is elég Coen tesós, Matt Damon és Pedro Pascal is benne - trailer