Princess Peach Showtime! – játékteszt


pps key art keretnelk

Fejlesztő: Feel-Good; Kiadó: Nintendo; Platform: Nintendo Switch

Mindig is szerettél volna Peach hercegnővel kungfuzni, rodeózni, vagy éppen szinkron jégkorcsolyázni? Na ezekre és még sok másra is lehetőséged van Princess Peach Showtime! keretein belül.

Egyre több kritika éri már a Nintendo-t, a jelenlegi hibrid konzoljuk technikai elavultsága és annak játékkínálata kapcsán. Annak ellenére, hogy a Gamecube elkészítése óta a japánok nyíltan vállalják, hogy az olcsóbb hardverben (ezáltal a gyengébb grafikában), de az annál erősebb játékmenetben látják a saját jövőjüket. Ennek megfelelően több generáció óta sereghajtók már a terraflops-ok számolásában, viszont az igazán kreatív ötletek és a párjukat ritkító gyermek tartalmak még mindig tőlük dőlnek zsákszámra, ezeket pedig párba állítva a rengeteg sikeres saját franchise-zal és háztáji karakterrel, továbbra is igen versenyképesek maradtak és köszönik szépen eszük ágában sincs ezen változtatni. Bár többnyire egyet is értek a fent leírt hozzáállásukkal, ennek ellenére a Princess Peach Showtime! hiába egy jó játék a maga kategóriájában, minden igyekezete ellenére sajnos nem tudja kendőzni a Switch technikai gyengeségeit.

pps screen03

A történet szerint ezúttal Peach hercegnő bőrébe bújhatunk, aki Toaddal éppen megérkezik a Sparkle színházba, ahol perceken belül úrrá lesz a káosz és a gonosz Grape boszorka, kiegészülve a Savanyú Bandával leuralja a placcot és elrontja mindenki előadását. Ennek a “megszállásnak” a visszaverésén fogunk dolgozni Stella barátunkkal, teremről teremre járva a stílusos színházban. A mókát pedig a termekhez szabott tematikus kosztümökkel fokozhatjuk, amik mind egy-egy különleges képességgel ruházzák fel a hercegnőt, lesz itt lehetőség kardvívásra, cukrászkodásra, de még sellőnek is állhatunk a kalandjaink során.  A Princess Peach Showtime! könnyed története már-már sejteti, hogy a középpontban a legfiatalabbak fognak állni, azonban az is kell ehhez, hogy a játékmenet, az az által okozott élvezet is kellő összhangban legyen, amit szerintem remekül sikerült a fejlesztőgárdának megoldani, engem még felnőttként is rabul ejtett, a gyerkőceimről nem is beszélve.

pps screen02

Amit viszont játékélményben kapunk, azt a technika oltárán áldozzuk fel már megint és ha az ember helyén kezeli a játékot, majd a szívére teszi a kezét akkor simán beláthatja, hogy valóban lehengerlő és felhőtlen szórakozást nyújt célközönségnek a Princess Peach Showtime!, ennek ellenére mégis akad vele néhány probléma. Természetesen, ahogy az már az utóbbi idők Switch tesztjeiben megszokható volt itt is van technikai gond dögivel, amit ezúttal a startra sem igazán sikerült gatyába rázni. Az egész cucc remekül néz ki, hozza a Mario franchise színes és imádnivaló látványvilágát, azonban a futásteljesítmény rangon aluli. Nem elég, hogy a játék sokszor veszít menet közben frame-et, de szabályosan a töltőképernyők animációja is szaggat, ami azt gondolom, már kb. a megengedhetetlen kategóriát súrolja.

Összességében azt kell, hogy mondjam a Princess Peach Showtime! remek szórakozás, de sajnos erényeiből elvesz a technikai minőség, mely valószínűleg nem a fejlesztők hibája, inkább a futtatási környezet elégtelensége kezd egyre jobban látszani. Ennek ellenére jó szívvel ajánlom minden gyermekesnek, mert ez garantáltan egy kedves és őrületesen szórakoztató kaland, mely minden manapság divatos mikrotranzakciós és egyéb lehúzós modellt mellőz.

7 szék

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Rise of the Ronin – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Majomember - kritika
Következő cikk Kirsten Dunst főleg a szeretett mozijainak szövegeire emlékszik