Final Fantasy XVI – The Rising Tide teszt


the rising tide thumbnail HjHrctivq

Fejlesztő: Creative Business Unit III; Kiadó: Square Enix; Platform: PlayStation 5

Befutott a Final Fantasy XVI-hoz készített második DLC is, de mennyit tesz hozzá a The Rising Tide az alaptörténethez, megéri-e újratelepíteni emiatt a játékot?

A Final Fantasy XVI finoman szólva is nagyon megosztó alkotás lett, a hozzám hasonló öregsulis JRPG kedvelőknek “túl modern” volt az akciódús püfölésre építő játékmechanika, míg az akció orientáltabb RPG-ket kedvelő közönség, így is túl archaikusnak is elnyújtottnak érzete az alkotást. Ennek ellenére nagyon is megsüvegelendő, amit a Creative Business Unit III letett az asztalra, ugyanis egy nagyon  látványos és technikailag is profi cuccot kaptunk a pénzünkért. Természetesen manapság a tehenet addig fejik, amíg tejet ad, így elkerülhetetlen volt a sztorit bővítő DLC-k érkezése, tavaly év végén meg is kaptuk az első etapot az Echoes of the Fallen képében, de máris itt van a második kör, a The Rising Tide, ami egy közkedvelt eikont emel be a lore-ba.

18f285dcbe152 screenshotUrl

A The Rising Tide DLC-t a kb. főtörténeti végső csata előtt tudjuk megkezdeni, a pontos küldetések, amiket teljesítenünk kell, hogy ez egyáltalán megjelenjen az a “Back to the Origin” főküldetés és a “Priceless” című mellékküldetés. Természetesen itt is a főtörténet kiegészítésén dolgoztak a készítők, lesz egy újabb eddig nem ismert eikon, akit le kell nyomnunk és egy kis eddig rejtett terület, amit felfedezhetünk. Mysidia rejtett földjén kalandozásunk közben viszont már ki tudunk ugrani a főtörténetre is és ha eddig nem gyúrtuk fel magunkat, akkor egy kis tápolást toljunk, mert a Leviathanhoz fog kelleni az 50-51-es szint.

18f284e184898 screenshotUrl

A The Rising Tide játékmenete megegyezik a főjátékéval, az csak néhány aprósággal bővült, kicsit szabadabb lesz az egész kaland mint a korábbi DLC-ben, de itt is kisebb ellenfelek mellett egyre keményedő boss-okkal csaphatunk össze, egy végső és nagyon látványos főboss-ig haladva. Persze lesznek új tárgyak, új eszközök, és a szintkorlátot is feljebb helyezték, így lesz okunk egy kis plusz időt is újra eltölteni a Final Fantasy XVI világában. A történet tehát egy újabb rövidke, kb. 4-5 órás kalanddal egészül ki, lesz némi új loot és mint a főjáték, ez is kiváló minőségében lett megkomponálva. Technikailag is hozza az eddig is biztosított magas minőséget.

Összességében tehát a The Rising Tide kellemes kiegészítés, de nem egy nagy eresztés, mondjuk nem is kér sokat az időnkből, sem a pénzünkből. A kalandban van alsó hangon is 4-5 óra, de ha lefarmolunk mindent beleszalad kb. 10 is, ami azért nem olyan rossz. Nem ajánlanám mindenáron azoknak, akik nem szívlelték az alapjátékot, mert valódi újítást nem hoz, inkább csak kiegészíti az amúgy élvezetes sztorit. Kellemes szórakozás lesz viszont annak, aki jól érzete magát a főjáték közben.

(A tesztpéldányt a CENEGA Hungary Kft biztosította.)

8.szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Challengers - kritika
Következő cikk 20 éves a Kill Bill 2. - Újranéztük és nosztalgiáztunk