Az új Robotzsaru film közvetlen folytatása lehet az 1987-es eredetinek


robocop 20 1200 1200 675 675 crop 000000

Az 1987-es sci-fi klasszikus, a Robotzsaru társírója jelenleg az eredeti film folytatásának forgatókönyvén dolgozik.

A Paul Verhoeven rendezte film új irányt jelölt ki a sci-fi akció műfajának, amikor a 80-as évek végén kvázi berontott a mozikba és az akkor még mit sem sejtő közönségre rázúdította az okosan felépített társadalomszatíráját – a vidám hírolvasásokkal megszakítva -, amikor pedig az erőszakra került a sor nem félt csak a felnőtteknek szólni. Azóta készült hozzá két hivatalos folytatás, egy sorozat és akkor már egy gyenge remake sem maradhatott ki Joel Kinnamannal 2014-ben, ami azon kívül, hogy egy exrendőrt megmentenek azáltal, hogy robot végtagokat adnak neki, mindent kiölt a Robotzsaruból, amiért imádtuk és amiért hatalmasat durrant közel 3 évtizeddel ezelőtt. Nem csoda, hogy sokan lemondtak már a rozsdásodó, gyerekbarát irányba elinduló kedvencükről.

A Zeitgeist Entertainment Magazin nemrégiben Edward Neumeierrel, az eredeti Robotzsaru társszerzőjével beszélgetett, aki azt állítja, hogy az 1987-es film közvetlen folytatásán dolgozik. Neumeier elmondta, hogy az MGM fejleszti a projektet és bár nem mondhat túl sok mindent róla, azért annyit elárult, hogy:

Sok Robotzsaru film volt, még egy remake is akadt, de ez olyan lesz, mintha visszatérnénk a mindenki által szeretett régi Robotzsaruhoz, onnan indulva, azt folytatva. Tehát ez valójában az első rész folytatása. Legalábbis a fejemben. Szóval ez több lesz egy old school érzésnél.

Ha a film zöld utat kap és nekiállnak a megvalósításának, akkor a forgatókönyvíró biztosan több információval tud majd szolgálni. Beleértve a legnagyobb kérdést, hogy miért az eredeti filmet folytatja, ahelyett, hogy az egyébként bevételileg nagyot bukott harmadik résztől venné fel a fonalat. Ugyanakkor a folytatások sztornózása manapság már nem tűnik őrültségnek vagy szokatlannak, a Terminátor franchise újbóli felélesztése is ezzel próbálkozik majd eltörölve a Genesyst, illetve a legújabb Predator darab is erre épít, na meg ott van Blomkamp meg nem valósult Alien folytatása, ami A bolygó neve: Halál eseményeit gördítette volna tovább.

Minket már most felcsigázott Neumeier nyilatkozata, akinek ha hihetünk, akkor a Robotzsaru visszanyerheti realisztikus, nyomasztó világképét, ezzel a koszos, bűntől szagló Detroit városa ismét a régi fényében tündökölhet majd.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Heath Ledger már 10 éve nincs köztünk
Következő cikk A 2018-as Arany Málna-jelöltek