Könyv: A hetedik sor közepe


hetedikbor“Életem leveses tányérjában a mozi az élet sója. Olykor íztelen, van, hogy elsózzák, de akkor is türelmetlenül várom a következõ fogást. Ezen vaskos étlap 1997-2002 között elfogyasztott több mint 70 fogás “élménykritikáját” (Marx József) tartalmazza. Vigyázat! Nem esztétikai tanulmány, csupán egy szenvedélybeteg feljegyzései. Ajánlom celluloidfogyasztás előtt és után, tékába menet, legfőképpen a konyhamalac-gyomrú mozi szeretőknek, a mellettem ülőknek.”

Részlet:
Kot-kot, kot-kot-kodáááács, gyurmából van a tojás!

A lágytojás évében vagyunk, másfél órával az első független tyúkköztársaság megszületése előtt. Lakóhelyünk a Fiastyúkról nézve ez a jókora tojás (ellentétben a tollatlan Galilei állításával), a kapirgálók szemmagasságából nézve azonban csak ez a dróthálóval körbekerített baromfiláger. Csibe-barakkokban tengődve tojástojási kényszer alatt fogynak napjaink. Tojsz vagy tepsibe kerülsz – motiválnak szerető gazdáink, és mi eleget teszünk a parancsnak, ám minden csirkeszívben él a remény, hogy egyszer szabadon, a levesestányértól messze, egy zöldellő mezőn, baromfinyugalomban krikettezhet tarajos és tarajtalan.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Pár-baj - kritika
Következő cikk A tékába száműzött filmek

2 hozzászólás

  1. 2011. június 15. szerda

    […] amúgy is a mozi sötétjében töltöttük, nem tűnt vakmerő vállalkozásnak. Egy sosem volt bestseller nevét továbbörökítve, kezdetét vette egy szélesvásznú […]

  2. 2011. augusztus 29. hétfő

    […] hogy holnap 11-12 óra között Ránki Juli vendégül lát a Radio Q-n.  Csevegünk a legjobb helyről a moziban,  szóban szürcsölünk koktélt, 145 szó talán lesz a szerelemről is, és […]

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .