Transformers 2. – A bukottak bosszúja – kritika


transformers2 1Transformers 2. – A bukottak bosszúja

Szürkeállományt pihentetni szívesen horgonyzunk le olyan jellegű filmeknél, ami nem szól egyébről, mint civilizációnk leigázásáról és műemlékeink porhanyósításáról, azonban ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a BeBe Tv szintjére akarunk merülni. Az első részt követően a léc eleve a földön hevert.

A Transformers univerzum nem túl komplex, nem sok magvat rejt magában. A folytatást csupán még több fura robotszereplő bevonásával lehetett színesíteni, kapunk is egy méhtelepnyi Jar Jar humorú univerzális konzervdobozt, no és egy apró figyelmeztetést: nem árt otthon szemmel tartani a kenyérpirítót!

transformers2Michael Bay Hollywood biztos kezű kasszafeltöltő nagyiparosa nem hazudtolja meg eddigi munkásságát. A rendező, aki háromba vág egy székre való lecsücsülést, hősei a közértbe is lassítva járnak, egy szimpla bolti rablás során minimum egy kamion parkol a kirakatban, s pusztán a látvány kedvéért lángba borítja fél Harlemet, a kapcsolati konfliktust mindig a lebukó nap aranyában népmesei csőrözéssel oldja fel, most sem szakít jól bevált koncepcióján.

A papírmasészereplők humorosnak vélt tőmondatokban csevegnek, miközben a rémült-sír-nevet arckifejezést váltogatják. A technikai kivitelezést megsüvegelnénk, ha a 200 millióból kisütöttek volna bármi korszakalkotót. A vágáson fájón látszik, hogy még a mozi felé guruló kocsiban is dolgoztak (pl. Shia LaBeoufön egyik kockáról a másikra jelentkezik autókaramboljának nyoma). Ha egy játékárusító cég neve harmadikként tűnik fel a gyártó stúdiók neve mellett, már biztosak lehetünk benne, hogy 14 éve s korig lett belőve a célközönség. Kölyökmozinak elmenne, de ahhoz túl rámenősen próbálták szélesíteni a célközönséget. A kíséretként funkcionáló apukáknak csatolták Megan Foxot, aki jó eséllyel hajt a vásznon legtöbb percet nyitott szájjal, szűk topban eltöltő színésznő címére.

A bödönhangú robotok visszagurultak, csörög a kassza, az átlagnézőnek azonban nem okoz több izgalmat egy leárazásnál a vasedényben.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A tékába száműzött filmek
Következő cikk Balaton Sound helyett sorozatozunk

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .