“The Prisoner” – ilyen volt, ilyen lesz!


prisoner 2009A Comic Con 2009-en bemutatott kilenc perces előzetes alapján kötelező darabnak tűnik a The Prisoner című remake-sorozat, amit novemberben mutat be az AMC csatorna. Ebben egy férfi (Jim Caviezel) ismeretlen helyen ébred, amely félig wellness szálloda, félig Alcatraz, hiszen mindenki happy meg sunshine, csak épp nem lehet lelépni. Ám ez csak emberünket zavarja, mint ahogy rajta kívül azt sem találja senki furcsának, hogy a helyet egyszerűen “A falu”-nak emlegetik, amin kívül nincs semmi, hiszen “nincs is olyan, hogy a falun kívül”. Emberünk a nevére (sem egyébre) nem emlékszik, egyszerűen “6-os számú”-nak hívják a faluban. A helyi hadúr, a “2-es számú” (Ian McKellen) pedig mindig jót röhög “6-os számú” szökési kísérletein.

Az eredeti szériát 1967-ben kezdték vetíteni, a 26 epizódra tervezett sorozat végül csak 17-et élt meg, főszereplője Patrick McGoohan szegény, pedig épp idén januárban hunyt el. A hidegháborús hangulatú (szabadság kontra elnyomás) sorozatnak papíron lett folytatása is: szó szerint, hiszen könyvformában többen is továbbgondolták a történetet. Az pedig szinte bizonyos, hogy napjaink számos kultsorozata, mint például a Szökés (Prison Brake), vagy a Jericho nem született volna meg nélküle. Utóbbi kapcsán jut eszembe, félő, hogy a The Prisoner úgy jár majd, mint számos egyéb tv-sorozat, vagyis amire eljut Magyarországra, már rég letöltötte mindenki a torrentoldalakról, ezért három epizód után leveszik a műsorról. De ne legyen igazam. Az alábbiakban az egykori sorozat, illetve a most ősszel bemutatandó remake nemrég közzétett előzetesét látjátok. Érdemes!

The Prisoner, 1967


Find more videos like this on SFport.net

The Prisoner, 2009

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Jól bevált hívószavak: francia, szex
Következő cikk Amerikai szépség - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .