Honvéd, Katák, Harry Potter


Az idei október 23-i műsoszabadság e1305212693754rterv hozza a papírformát, a közszolgálati orrba-szájba ’56-ozik, a kertévék a családi filmekre mennek rá és csak késő estétől nyomják nemzeti oldalt, a televíziózás harmadik ereje, a Viasat meg szarik az egészre. (Megirigyeltem a Filmvilágosok tévéajánlóját, ezért a poszt.)

Ha az ORTT nem kötelezi ez időben híradó sugárzására az m1-et, akkor jó eséllyel élőben és nem csúsztatva láthatjuk a zászlófelvonást. A nap első fele a dokuké, 15.00-kor viszont már Szomjas György története jön Gáspár Katával, a Nap utcai fiúk. Este pedig a másik Katával láthatjuk az október 23-i televíziózás Názáreti Jézusát, a mai napig meg nem magyarázott okokból egy ’48-as felkiáltásról elkeresztelt Szabadság, szerelem c. Goda Kriszta-filmet. (Ami egyébként tényleg jó, bár nem hiszem, hogy van még olyan az országban, aki ne látta volna.) A kistestvér, az m2 ez időben a Csendkútat adja, ami Gérecz Attila költő börtönéveit meséli el, egészen ’56-os kivégzéséig. Így három év után pedig el lehet mélázni rajta, mennyire volt hasznos, amikor az 50. évforduló alkalmából boldog-boldogtalan ’56-os filmet forgatott, mert épp arra adtak pénzt.csendkút

A tv2 és az RTL klub tartja magát ahhoz, hogy nemzeti ünnepnek leglényege mégiscsak a szabadnap, és ilyenkor a család az családi mozit akar. Így lesz alternatívája Nagy Imrének Harry Potter az egyiken, illetve a Szindbád – A hét tenger legendája c. nem a legjobban sikerült DreamWorks-animáció a másikon. És amit csak most veszek észre: a tv2 a szombati főműsoridőt rögtön az első adásnál csúnyán elbukó Sztárral szembenje sem tágít, ha már péntekre száműzték, onnan az összevont szovjet seregek sem tudják odébblökni a nemzeti ünnepen. A két kereskedelmi adó este tíz után rója le kegyeletét, legalább is annyiban, hogy ha nem is ’56-os, de legalább magyar filmet tűznek műsorra, ki tudja, hátha addigra már épp az ő székházuk előtt gyújtogatják a Fókusz producereinek autóit, és akkor legyen mit felmutatni. Rokonok és Puskás Hungary a két szóban forgó alkotás, utóbbit nagyon ajánljuk.

A Duna TV délután stílszerűen a Honvéd csatáját közvetíti a Zalaegerszeg ellen, majd adja még a Szerencsés Dánielt Rudolf Péterrel, míg a Viasatnál a korábbi évekhez hasonlóan idén sem ismernek olyan istent, aki eltántoríthatná őket a non-stop CSI-epizódoktól. Feat. a 9/11 utáni talán első terrorista-akciófilm Schwarzeneggerrel, Az igazság nevében.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Egyre jobban várjuk a Sherlock Holmes-filmet
Következő cikk Látogatás az ILM-nél

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .