Itt járt Marla Singer


marla fight clubMond valamit a Marla The Movie cím? Pedig nem is friss darab, jóllehet nem vert magának olyan erős cölöpöket a köztudatba, mint amilyet megérdemel. Drága olvasónk, nem mellesleg a Tekerd…-játékunk egyik nyertese, credo pályázatában szerepelt a link, s bár a oda nem fért be, megkértük, írna a blognak egy ismertetőt, mi is ez az egész, mert izgalmasnak tűnik. Ez olvasható alant. Köszönjük neki!

Egy négytagú belga fotós csapat, Olivier Vanaschen, Sebastien Goyon, Adil Nahjari és Krzysztof Solek, vagy ahogy a legendás punk film előtti tisztelgésként nevezik magukat, az Another State of Mind produkciós cég nem hétköznapi fába vágta a fejszéjét 2003-ban. A srácok elhatározták, hogy egy gerilla stílusban forgatott rajongói rövidfilm keretében továbbgondolják David Fincher Harcosok klubja című kultikus moziját, amit a mester Chuck Palahniuk azonos című regényéből álmodott az ezüstvászonra. Az eredeti művek kontinuitásába tökéletesen illeszkedő 13 perces mellékszál nem kevesebbre vállalkozott, minthogy betekintést nyújtson a női főhős felszínes fogyasztói társadalomra vadmacskaként fújó elméjébe.

A produkciót a már meglévő felszerelésükből, 400 dollárból és számos baráti szívességből hozták össze. Akadt profi színésznő Mélanie Biesemans személyében, aki goth Helena Bonham Carterből babaarcú Claudia Schifferré vedlik át a szemünk előtt, majd vissza, ugyanakkor a nyaktörő mutatványokat felvonultató breaktáncos haver számára is találtak testhezálló jelenetsort. A srácok azon túl, hogy megpróbáltak a rajongói és artisztikus elvárásoknak megfelelni, egyben technikai kísérletet is végeztek, a Canon XM-2 kamerájukat és Nikon F-2 fényképezőgépüket egy saját tervezésű (az oldalukon részletesen dokumentált) állvánnyal rögzítették egymáshoz, hogy a 35 milliméteres mozifilmek látványvilágát némi csalással megidézzék.

Döntsétek el ti, hogy a zseniálisan megválogatott zenei betétekkel és a roppant merész montázzsal ez mennyire sikerült nekik:

Aki többre is kíváncsi, a film hivatalos, mellesleg a maga idejében felettébb látványos, díjnyertes weboldalán rengeteg extrára lelhet, többek között egy kezdő filmeseknek szóló ingyenes e-bookra is (a trailert se hagyjátok ki, nagyon üt). További érdekesség még, hogy a produkciós cég idén fejezte be az első nagyjátékfilmjét, a Somewhere Between Here and Now-t.

credo

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk PARK - Nem nyertünk, de berúgtunk
Következő cikk Kirk kapitány tükröződik

1 Comment

  1. 2012. január 16. hétfő

    hohóó :O

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .