Alternatív karácsonyi tévéműsor


Tele a tököd a Tim Allen-vígjátékokkal? Úgy érzed, többet tudsz már a kisJézus születésének körülményeiről, mint Mária? A süteményes dobozt sem mered már kinyitni, mert félsz, abból is egy Macaulay Culkin ugrik ki? Mazsolázz a Hetedik sor alternatív tévéajánlatából szentestére!

Mindenkinek vannak gyerekkori emlékei a szentestéről, nekem az egyik legmeghatározóbb, hogy a Super Channel hosszú ideig minden évben a King Kong-gal (az eredetivel) ünnepelte a karácsonyt. Azóta sem magyarázta ezt el nekem senki. Lényeg, a lényeg, összeszedtük nektek, milyen rendhagyó, az ünnepre fittyet hányó műsorok láthatóak idén a hazugságok dobozában.

king kong 1933 24

A horror-karácsony szép emlékét az HBO idézi, amely a 28 nappal később című zombifilmet (amúgy nagyon jó, ajánlom – máskor) tűzi műsorra. Ha nem feküdte meg a gyomrod a töltött káposzta, add meg az utolsó lökést Danny Boyle-lal. Csak egy fokkal finomabb a Cool, amely épp a szentestei vacsora idején teszi láthatóvá az ünneplő sokaság számára a David Fincher A zodiákus c. sorozatgyilkosos thrillerét. Azt már előzetesen kijelentettem, hogy ha a Viasaton valamiért (pl. mert szenteste van?) nem CSI: Akármilyen helyszínelők lesz a menü, akkor csúcsdíszt húzok a farkamra és úgy csinálok hóangyalt a Hősök terén – de szerencsére a csatorna nem okozott csalódást, 20.00-tól indul a napi betevő.

Inter lazio 2009 01Mindezzel egyidőben a Discovery egy rákos ember dokuját adja Végzetes bőrbetegség címmel, akinek a legkisebb nyomásra is leválik a bőre, ezért teste csupa seb. Nájsz. Még jobb az ID Investigation Discovery, ott a Hátborzongató gyilkosságok c. sorozat lesz – fene tudja, lehet, hogy a keresztrefeszítésről szól az aktuális epizód. Ha mindenáron el akarjuk űzni az angyalokat és még nem torrenteztük le Lars von Trier Antikrisztusát, nyilván az antifutball netovábbja, az Inter-Lazio ismétlése is megteszi, amit a Sport1 szolgáltat 22.30-tól. Krisztus és a hal közötti itt most nem taglalt metaforikus kapcsolatot lovagolva láthatjuk a Chasse et Peche (tudja valaki, ez meg mi a szent szar?) csatornán 23.25-től a Pisztránghorgászat c. hiánypótló műsort. Míg ha átkapcsolunk az XXXtreme nevű felnőtt adóra, akkor a Tágító c. klasszikust élvezhetjük. 0 órától a Zone Club-on Jerry Springer celebrálja az éjféli misét, garantáltan nem lesz szó benne szeplőtlen fogantatásról.

u.i.: beszarás, de most látom, hogy a Filmmúzeum 25-én – igaz, nem az eredetit – King Kong-ot ad 🙂

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Last Minute karácsonyi ajándékok
Következő cikk Sex and the City 2 - trailer

2 hozzászólás

  1. 2010. december 18. szombat

    Ez a kínálat akkor lenne igazán alternatív, ha valamelyik csatornán a “Pisztrángtágító” c. filmet adnák.
    Bocs, de ezt nem hagyhattam ki. :o)

  2. 2010. december 18. szombat

    semmi gond, de azért jegyezzük fel, hogy ez egy tavalyi bejegyzés 🙂
    idén nem garantálom a king kong-ot 🙂

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .