Johnny Depp NEM halt meg


A színész halálhíre a legjobban pörgő topic a Twitteren. Pedig nem is igaz.

J d crash

Ezrek twittelték világgá az elmúlt néhány órában a RIPJohnnyDepp tag-ekkel ellátott üzeneteiket a csiripelő site-on, miután valami barom elkezdte terjeszteni, hogy a színész autóbalesetben életét vesztette. Lám, ilyen hamar kopik az ember emlékezete a felgyorsult web2-es időkben: ez a hoax ugyanis 2004 óta terjed, illetve kap szárnyra újra és újra, legutóbb tegnap éjjel. Nem kell tehát tovább “úristen, nem hiszem el”, “mindig a jók mennek el RIP” és “szörnyű, ő volt a legnagyobb” twitteket nyomni, mert az egész kamu. Az ügy annál inkább ízléstelen, hogy épp akutális filmjében a Doctor Parnassusban Depp – harmadmagával – a két éve elhunyt Heath Ledger szerepét vette át.

Ez a néhány órával ezelőtt posztolt bejegyzés rávilágít, hogy amíg mostanában – legutóbb pl. Haiti kapcsán – rengeteg dicséretet kapott a Twitter a hagyományos médiával szembeni gyors infószolgáltatásáért, mindezt hülyeségre is lehet ám használni. (Jó reggelt.) Kedvenc hozzászólásom egyébként Pikszié a yamm-ról: “Szeretem a vasárnapot úgy kezdeni, h. ellenőriznem kell, Johnny Depp életben van-e? Hát nem…” 🙂

Twitteld: Johnny Depp is NOT dead!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Helyzetek és gyakorlatok (x)
Következő cikk Bréking: a Szemlén feltalálták a DVD-t

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .