Összeálltak, mint a T-1000-es


Tegnap este a londoni Royale Albert Hall színpadán olyasmit látott a közönség, amire 17 éve nem volt példa, a Depeche Mode soraiban zenélt a legendás ex-tag, Alan Wilder. Szégyen-gyalázat, hogy a fiatalabb rajongóknak be kell őt mutatni, nagyon röviden annyit, hogy ő volt az, aki Martin ütött-kopott demóiból olyan zenét varázsolt, amit ma is ismerünk Depeche-hangzásként. A fellépés egy fiatal rákos betegeket segítő alapítvány jótékonysági koncertje volt.

Hozzá kell persze tenni, hogy a Recoil néven muzsikáló Alan Wilder épp most kezd bele “Selected Events 2010” nevű turnéjába, amely során április 16-án Budapesten is fellép Diesel (volt E-klub) színpadán. Szóval van ebben némi keresztpromó is. Őszintén szólva nem is tudom eldönteni, örülnék-e egy hosszú távú Depeche Mode-reunionnak, hiszen bár nyilvánvalóan jobb zenék jönnének ki a jövőben (mint pl a Sounds of the Universe album), ugyanakkor sosem lehetnénk benne biztosak, hogy nem-e megint csak a “grabbing hands” szindróma van a dologban.

Akárhogy is, összeszedtem nektek így sebtében, ki mindenki jött rá évtizedekkel később, hogy mégiscsak együtt az igazi. A felsorolásból kihagytam a magyar rock hősi korszakát, hiszen azok 3-4 évente újra összeállnak, például “20 éves jubileumot” hazudva akkor is, ha 3 évig voltak együtt összesen. Ja, és a Queen se, mert az meg a leggusztustalanabb történet, amit valaha látott az egyetemes rockzene.

Nincs mit túlmagyarázni: a Beatles a valaha volt legnagyobb zenekar. John Lennon 1980-as halála után már esély sem volt újabb közös zenélésre. Amikor aztán George Harrison is elment, az ő emlékére tartott koncerten 2002-ben a még élő két tag, Ringo Starr és Paul McCartney Eric Claptonnal és másokkal kiegészítve lenyomták Harrison egyik legjob szerzeményét. Kihagyhatatlan!


Tribute to George – While My Guitar Gently Weeps
Uploaded by k_rhcp. – Explore more music videos.

A Pink Floyd tagjai sem bírták igazán egymás szagát egy idő után, ám a jótékonyság őket is összehozta a 2006-os Live 8-koncerten. Roger Waters 24 év után játszott újra együtt a régi barátokkal. Azóta sajnos 2008-ban meghalt Richard Wright billentyűs, úgyhogy nem is láthatjuk soha többet eredeti felállást.

Bár nem énekeltek közösen, de mégiscsak eseményszámba ment, amikor a Mamma Mia! premierjén Stocholmban újra együtt mutatkoztak az egykori ABBA-tagok. Állítólag igény lenne rájuk, de még tartják a gerincüket.

Ha már a Depeche Mode-ra húztuk fel az egész posztot, egy magyart mégis csak betuszkolnék ide: a Bonanza Banzai 1994-es felbomlása után 10 évvel turnéján néhány szám erejéig újra indult a banzáj, és beszáálltak a régi tagok, Hauber Zsolt és Menczel Gábor. Vagy legalább is Fletcherest játszottak a szintik mögött 😛

Alan Wilder, oké. Beatles, elmegy. na de a legnagyobbak…

😛

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Michael Bay watch this!
Következő cikk Adalékanyag a moziban

1 Comment

  1. boros józsi
    2010. február 21. vasárnap

    Igazad van Eric Clapton kihagyhatatlan!! A többi sem rossz!!

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .