What Just Happened? – Minden azzal kezdődött


Nagyon szeretek beszámolni olyan filmekről, amiket érdemtelenül száműztek a mozikból egyenesen a tékapolcra, mert hát mi az, hogy egy Robert De Niro-vígjáték csak fű alatt jön be?

 

whatjh00

Ben filmproducer, akire eleve kitalálták a „minden hájjal megkent” jelzőt, pontosan tudja, hogy szakállal Bruce Willis is bukásra van ítélve, hogy segget nyalni mikor és milyen formában szokás, és hogy pszichoterápia után nem érdemes felhívni egy sztárt. Meg hogy bármennyire is önkifejez a rendező, azért a kutya fejbelövése nem a legjobb finálé egy filmnek. Most kicsit bajban vagyok, mert kábé ez jut eszembe arról, miről szól a What Just Happened, pedig 10 perce kapcsoltam ki a DVD-t. Azt tudom, hogy sokan szerepelnek benne olyanok, akiknek igazából nincs olyan nagy hatásuk a történetre, szaladgálnak le-fel, mint a mérgezett egér, és olyanból meg aztán különösen sok van, akikre egyetlen, nem túl erős poént rótt a forgatókönyv. Szomorú vagyok, mert azért ez messze van, teszem azt, egy Apádra ütöktől, és nem Ben Stiller hiányzik belőle. Barry Levinson rendező csinált már sokfélét, drámáival többnyire ott toporog az Oscar-díj körül (Bugsy, Esőember), vígjátékai nem vállalnak sok kockázatot (Banditák, Irigy kutya), a biztos középszert célozzák. Az Amikor a farok csóválja…-ért pedig örökös helye van lájkoltak között, és abból kiindulva most is valami metsző szatírát vártam. Hiszen aki ilyen jól ismeri a média világát, a hatásmechanizmust és nem fél ezt kifigurázni, az rossz ember nem lehet. A What Just Happened célja görbe tükröt állítani a hollywoodi nagyarcok elé, bemutatva, mi zajlik egy forgatáson a színfalak mögött. Csak hogy leírva így ez bizony meglehetősen mesterkéltnek hat, és ami azt illeti, az is. Eléri-e célját a film? Persze, hiszen tulajdonképpen direktben elmondja, amit akar. Ám ugyanakkor szórakozunk-e mindeközben, Sean Penn és Bruce Willis önironikus cameóival együt? Meglehetősen kevéssé. Értjük mi a viccet – csak ez nem az. Jó volt az ötlet, és higgyétek el, nincs rossz napom, pedig ma se tudtam Seria A-t nézni, de ezen én tényleg nagyon ritkán nevettem. És épp azt nézem az imdb-n, hogy ordas nagy bukta is volt, vagy én értelmezek valamit nagyon rosszul ezen a táblázaton. Sajnálom, de ennek tényleg nem lett volna helye a moziban.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Egek ura - kritika
Következő cikk Rajongjunk a fácsén!

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .