FelháBorítók


Peterdi Pál méltán híres Tücsök és Bogár rovatára emlékezvén, újfent tartottunk a Tékában egy kis borítómustrát.

tenger vadjai 2

A tenger vadjai 2. – A zátony (Into the Blue2: The Reef 2009)

Mi ez? Mégis mi? A nagysikerű első rész folytatása. Szóval senki nem emlékszik rá, pedig abban szerepelt Jessica Alba, és az ezerarcú Paul Walker. Profin búvárkodtak, míg kincs helyett narkóra leltek. Most ugyanezt teszik névtelenebb kollegáik.

Mi van a képen? Két alsónemű modell. Ki gondolta volna, hogy a Baywatch ilyen nyomot hagy a tömegkultúrában? A lánykának még tetkója is van! Tüneményes. Jaaa és, hogy ez vágatlan verzió! Azt hiszem, ki kellene venni!

 

A betolakodó (Á l’intérieur 2007)

Mi ez? Beteg francia horror, amiben Béatrice Dalle egy terhes anyukát terrorizál egy igen nehéz nap éjszakáján.

Mi van a képen? Jó étvágyat! Azt hiszem a kép önmagáért beszél. Kés, villa nem oda való…és abban is megegyezhetünk, hogy a jóízlés olykor beelőzhetné a szenzációhajhász jelleget.

betolakodó

 

Anakonda 3. – Ivadék (2008) Anakonda 4. – Vérvonal (2009)

anakonda3anakonda4

Mi ez? A bazi nagy kígyó újabb és újabb kalandja.

Mi van a képen? Szinte minden és mindenki. Érdemes együtt vizsgálni a két produktumot. Ha már Baywatch, akkor valóban jól látjátok, a baloldalin tényleg az alkoholista úszómester feszít. Kiemelten ügyeltek a következetességre, így mindkét borítóra került: zöldterület, a hüllőből egy jókora darabka, kerekded formák topban,  fegyverarzenál, afro-amerikai zsoldos. Szem nem marad szárazon.

Peter Pan (?)

peterpan40

Mi ez? No és egy kis retró. Ez egy régi vhs kazetta ruhácskája. Elvileg a klasszikus Pán Péter mese egyik változata, de ebben nem lehetünk biztosak.

Mi van a képen? Leszögezném, hogy eredeti gyári borítóról beszélünk. A hátlappal kezdeném, mert már ott fifikás volt a forgalmazó. A legfelső képen az 1953-as Disney verzióból látunk egy bájos részletet, jóllehet ez kétségkívül nem az a verzió. Az alsó kockán megnyugtatásul már valóban egy Péterhez hasonló figura fűzi a csajokat. A történet leírásában Spielberg Hookjáról írnak, ki tudja miért? A rajzfilmet gyártó nemzet és évszám sajnos már nem fért rá. Az előlapon egy tökfejű fickó menekít egy lánykát halvány rózsaszín lován, nyomukban egy zöld ízé farkáról lelógó Madárijesztő király. Ha valaki emlékszik erre a részre, este lefekvés előtt majd mesélje el nekem! Azért gyereknek lenni sem könnyű! (THX SKIP!)

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Nem volt nagy durranás
Következő cikk Az öböl - kritika

1 Comment

  1. egridede
    2011. augusztus 9. kedd

    Dina vagyok c. film bórítója amire azt hittük, amikor beültünk, hogy egy vidám romantikus kis film:)
    hát nem az:)

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .