Föld Órája 2010


foldoraja1Ma este 20.30-kor a jó érzésű emberek egy órára lekapcsolják a villanyt, nem annyira azért, hogy ezzel egyébként baromi sok energiát spóroljanak meg, hanem hogy egyfajta szimpátiatüntetést tartsanak – a Föld védelmében.

Ennek megfelelően elég csiki-csuki dolognak tűnhet, hogy az alábbiakban áramszünet idején játszódó filmeket ajánlok, mert hát nem csak hogy hol nézzétek ezeket meg, de eleve ezt a posztot sem lehet egyelőre napenergiával működő laptopokon követni. Egyébként nem tudom például, ilyenkor mi a helyzet a mobilnettel? Úgy vagyok vele, mint ivaréretté lett katolikusok az orálszexszel, hogy akkor most az is beleszámít, vagy azt lehet?

Akárhogy is, lássuk mi a teendő áramszünet esetén!

Kacsaszezon

Első javaslat, ha nincs áram, és nem lehet videójátékokat nyomogatni, ne ijedjetek meg: beszélgetni a másikkal (!) Ez egyébként egy viszonylag régi hagyományra visszatekintő tevékenység az emberi kultúrában, jóllehet az utóbbi négy-öt évtized technicista életszemlélete alatt mintha kiment volna a divatból. Pedig a mexikói srácoknak is milyen jól bejött.

Adás

Kevésbé vicces, viszont szerintem elkeserítően hiteles képet fest a társadalomról Vranik Roland filmje, amelyben nincs se tévéadás, se áram. Az emberek szép lassan megszüntek társas lényekké válni, a megszokott adásfolyam megvonása után hol reménykedve, hol magatehetetlen zombiként bámulják a halott képernyőt. Az első lépés ma este lekapcsolni a villanyt, a második megnézni az Adást. A harmadik: mindezen kurva sokat gondolkodni.

friends episode007

Jóbarátok: Áramszünet

Szinte közhely, hogy ha valami nagyobb, egész várost érintő áramszünetről szól egy film, a végén kiírják, kilenc hónap múlva ugrásszerűen megnőtt a születések száma. Bár szerintem inkább elkeserítő, hogy teljes sötétségnek kelljen leszállnia ahhoz, hogy az emberek szexelni kezdjenek, de ezzel nem törődve ajánlom figyelmetekbe a Jóbarátok egy vonatkozó epizódját. Ebben Chandler ragad bent egy modellel egy pénzkiadó-helységbe, míg Rachelre rámozdul egy olasz pasi.

 

Hol voltál, amikor kialudtak a fények?

Na jó, őszinte leszek, lövésem nincs, mi ez a film Doris Day-jel, csak alibiből raktam be negyediknek. Itt bővebben

South Park – Nettelenül

Nyilván a viágon mindenről a South Park készítői tudnak a legprecízebb kritikát alkotni, mivel hiányzik belőlük valami, ami minden más embert ezen a pusztuló bolygón visszavet: a lelkiismeret 😛 Családapák legnagyobb problémája, hogy nincs bizarr pornó, a chates barátságok a valóságban életképtelenek, az egész válság megoldása pedig, hogy újra kell indítani a routert. Besza-behu.

Áramsblackoutzünet – A sötétség csapdájában

Végül csak toljunk ide egy horrort is, nehogy már azt gondoljátok, geohippik, hogy a sötétség mindig olyan jó móka. Ilyenkor jönnek elő ugyanis a pszichopata sorozatgyilkosok, teszem azt egy bevásárlóközpontban egy vallatásra is alkalmas B-filmben. Brrruhhhaaahhhaaaaa…

 

Ne magadban magyarázz, hogy ez meg az meg amaz miért maradt ki, hanem tessék, ott a komment, tedd hozzá a magadét! De csak este fél kilencig.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kazuo Ishiguro: Napok romjai - könyvkritika
Következő cikk Toleranciafilmek a Toldiban (x)

12 hozzászólás

  1. 2010. március 27. szombat

    Régi szép idők, amikor hetente egyszer elment az áram, meg bizonyos napokon adás sem volt!
    Este le is megyek és kinyomom a főkapcsolót a házban 🙂 Remélem szeretni fognak…:-/

  2. MirmiX
    2010. március 27. szombat

    Jah főleg ha elromlik valami műszaki cikkük emiatt pont…

  3. 2010. március 27. szombat

    Randyy!!

  4. VLADISZLAV
    2010. március 27. szombat

    “……és mikor nincs áram? Este, hogy lássák, hogy nincs!……” Hofi

  5. TheQuestion
    2010. március 27. szombat

    Coolest year in the hell hol maradt?:)

    Nem fikció, megtörtént.

  6. 2010. március 27. szombat

    szinte minden nap tartok földóráját, naponta többet is, általában reggel nyolctól este fél hét-hétig. I rule.

    Ez az évi 1 órás, egyszerre(!!) (időzónán belül) egyórás képmutató faxxág egy elitista bullshit. És még műszaki-környévdelmi-gazdasági szempontokból is TELJESEN MEGALAPOZATLAN, tehát FAXXág.

    Földórájáhaz nem igazán az Overlogging, hanem sokkal inkább a Smug Alert illik a South Parkból
    http://www.southparkstudios.com/episodes/103216

  7. 2010. március 27. szombat

    Én is rendszeresen tartok a barátommal, Norbival föld óráját.

    Néha a változatosság kedvéért nem rossz a földön, sötétben is megtapasztalni a dolgokat…;

  8. 2010. március 27. szombat

    “hanem hogy egyfajta szimpátiatüntetést tartsanak – a Föld védelmében.”

    Én csak a fényszennyezés ellen téve szeretnék a csillagász és minden ég iránt érdeklődő ember számára egy kellemes percet szerezni.

  9. 2010. március 27. szombat

    Vannak olyan scifi sorozatrészek is, ahol megszokott a tervezett áramszünet. A Sliders egyik részében például olyan világba mentek, ahol az energiaspórolás miatt minden nap este 1 percre lekapcsolták a városi főkapcsolót 🙂

  10. the little stormtrooper
    2010. március 27. szombat

    ha az katolikus elmerengést továbbgondoljuk, akkor mondjuk mi a helyzet a kórházakban a lélegeztető gépekkel, azt is kapcsoljuk ki egy órára?

  11. nicknonick
    2010. március 27. szombat

    Feladtam.
    Nem értem, mis szükség van erre!?
    Persze, nyilván az én hibám,
    mint ahogy azt sem fogom fel, mi szükség a nyári-, ill. téli időszámításra.
    A legnagyobb “arcok” is elmondták, hogy kb. annyit nyerünk mindezzel,mintha Mo. egész lakossága (útálom ezt a kifejezést), tehát, ha Mo.-n az összes ember 1, azaz EGY napra kikapcsolná a villanyt!
    Ér ennyit ez az egész cicó?
    Győzzetek meg!
    Lehet, hogy nekem nincs igazam.

  12. 2011. június 15. szerda

    […] aggódtunk a Földért, bőszen védtük a […]

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .