A Lost-kiállítás – TV-s Túlélők tárgyainak tárlata


Ha Lost-rajongó vagy és mégsem tudtad eddig, hogy a gyerek Sawyer a kulisszák mögött „valójában” mantrába foglalta fenyegető sorait saját választású keresztapjának, akkor most vissza nem térő lehetőséget kaphattál erről meggyőződni április 23. és 25. között a VAM Design Centerben.

lost kiallitas 01

A már nálunk is utolsó évadját ünneplő Lost sorozat fontosabb ereklyéinek utazó kiállítása ugyanis ekkor Magyarországon honolt, és testközelből mutogatta ezt a kelléklevelet is. Ezen kívül prezentálta a 2010-es szemnek, hogy 1977-ben mire válthatta be egy Dharma munkás a ruhapénzt, és azt is, hogy milyen Dharma sörtől vagy rumtól voltak erősek és bátrak ők a nyolc óra munka után a szigeten. Láthattunk példát egyéb Dharma termékekre, de közelebb kerülhettünk a whiskeyhez is, amit Desmond nem engedhetett meg magának a külvilágban és apósától sem érdemelte, a tengerparton viszont derekasan nyakalta. Desmond fényképen is megjelent, a híres romantikus fotón Pennyvel, azon, amit mindig magával cipelt. Ugyanígy Sayid Nadjairól őrzött profilját is vitrinüvegnyi távolságból szemlélhettük. Elmélázhattunk egyéb írásos dokumentumokon is, mint John Locke búcsúcédulája, Penny és Desmond szerelmes levele, vagy a sorozat híres légitársaságainak (Oceanic, Ajira) egy-egy főszereplő nevére kiállított repülőjegye. Bánatomra az Apollo csoki is csak „mindent a szemnek” üzemmódban volt jelen, és a drogosok sem próbálhatták ki, hogy üresek-e vagy telik a Szűz Mária szobrok. Ez a kiállítás a világi függőségek közül csak a Lost mániának kedvezett, annak viszont gyorsan, töményen, de intenzíven, kerek élmény érzését hátrahagyva olyan további tárgyak kollekciójával, mint Sawyer eklektikus szemüvege, Hurley CD lejátszója, Walt képregénye, a nyertes lottószelvény és a kultikus műholdas telefon.


lost kiallitas 07

lost kiallitas 06

lost kiallitas 04

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A titánok harca - kritika
Következő cikk Al Pacino nyelvórája A sebhelyesarcúban

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .