Hol sírjaik domborulnak… a filmekben


deeerA mozivászon igazi hősei halva születnek. Elengedhetetlen hozzá egy látványos kilépő! Ki ne emlékezne arra: Hogyan csináltak Willem Dafoe-ból tésztaszűrőt A szakaszban? Miként vágták gallyra Thelmáék gépjárművüket? Mennyire megrázó egy pánsíp zenei aláfestésre golyót kapó kisfiú? Milyen az, amikor Clint Eastwood öngyújtója kiolt egy emberéletet? Hogyan vesztette el William Wallace zsebkendőjét? Felejthetetlen képkockák.

Aztán vannak a szimpla tucat halálok: óratoronyból való kibucskázás vagy egy gyalogsági rohamban történő csoportos bukfenc, közúti baleset és a tömeges pernyévé alakulás egy össznépi lángtengerben.

Hasonszőrű mozibolond barátunk több száz színészt, hírest és névtelent, gyűjtött csokorba az alapján, hogy melyik filmben,  hol és miként lehelte ki a lelkét? Bár az oldal az internet hajnalán született, és ezért maga a felület végtelenül egyszerű, viszont a mai napig frissül (Brendon Gleeson Erőszakikban történő elhalálozását például megtaláltam).

www.cinemorgue.com

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk e-mail
Következő cikk Vasember 2. - kritika

2 hozzászólás

  1. warrior_e
    2010. május 4. kedd

    …és még B. vitába szállt velem, hogy a szó: “bucskázás” nem is létezik……köszi, hogy ezúton is – bár nem szándékosan, de kiálltál az igazam mellet!
    🙂

  2. balgul
    2010. május 7. péntek

    …és álljon itt B. nyilvános bocsánatkérése e “bucskát” követően 🙂

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .