Kedvenc faterfigurák ever


Ma van Amerikában Apák Napja, mi viszont hülyeünnep helyett végignézzük, kik a legvagányabb faterok a motoron. Aki Télapura meg Némó nyomábanra számít, az még sosem olvasott Hetedik sort.

Transamerica – Abból, hogy egy született feleség az alanyunk, már sejthető, hogy nem egy tipikus sörrel a kézben meccset néző apuról van szó. Valójában a filmtörténelem már korábban is elsütötte a poént, mit hoz ki egy melegből, ha az egyszer véletlenül nővel töltött numerájából gyereke születik, de azért a nővé operáltatás utolsó fázisa előtt álló Felicity Huffman a legkomolyabb mind közül. Kulcsmondat: „– Milyen érzést kelt önben a pénisze? – Undorít.”

<
transamerica2

Oldboy – Oh Dae-Su-t kislánya születésnapján bezárják egy szobába és 15 évig ott is tartják. Amikor kijön, próbálja kideríteni, kinek köszönheti ezt a nyugdíjba be nem számító másfél évtizedet. Közben megismer egy csini koreai lányt is, aki aztán mint az állat, úgy megkefél. A poént tudjuk. Kulcsmondat: „Élvezed, ugye? Azt akarom, hogy jó legyen.”

oldboy

Rém rendes család – Al Bundy minden idők legbüdösebb lábú, ugyanakkor fájóan ismerős apafigurája, egy igazi családfő, aki a gimiben egyszer véletlenül jól eltalált egy lövést a focipályán és azóta is azt meséli, holott családja kutyába se veszi, hiszen csak egy cipőbolti eladó. Kulcsmondat: „No Mam!”

Született gyilkosok – Minden lány olyan vicces és empatikus apára vágyik, mint amilyen Rodney Dangerfield, Julette Lewis mégis rágyújtja a házat. Kulcsmondat: „Menj és fürödj meg. De alaposan, mert felmegyek és ellenőrzöm…”

natural

Ponyvaregény – Sajnos nem ismerhettük meg Bruce Willis bokszoló-karakterének apját, de azt tudjuk róla, hogy Christopher Walkennel szolgált Vietnámban, és hogy ne lehessen a rohadt sárgáké a gyerek öröksége, inkább feldugta azt a seggébe. Kulcsmondat: „Megmondtam bazmeg, ne hagyd ott apám óráját!”

ponyvapu

Amerikai szépség – Kevin Spacey karaktere se sok bort kapott ajándékba Apák napjára a lányától és felesége sem a családfőt tiszteli benne, marad hát a kései lázadás a kertvárosi zombilét ellen. Sam Mendesnek szívem szerint minden évben adnék érte Oscart! Kulcsmondat: „Nézzenek rám, a zuhany alatt rejszolok. Ez a napom fénypontja. Innen már csak rosszabb lesz.”

amerikai szépség

A birodalom visszavág – Hogy is maradhatna ki a felsorolásból a történelem legismertebb apa-fiú konfliktusa, a Jó és a Sötét oldal harcmezején fogant Luke Skywalker és Darth Vader kapcsolata a Star Warsból! És tényleg csak a keresőrobotok kedvéért írjuk ide a kulcsmondatot: „Luke, én vagyok az apád!” Jesssz!

fatherday

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Lárma a moziból, ami lepipálja a vuvuzelát
Következő cikk Ed Wood reinkarnációja, Uwe Boll megélte a 45.-et!

2 hozzászólás

  1. Glamorous
    2010. június 21. hétfő
  2. D-verse
    2010. július 5. hétfő

    Egy kevésbé ismert, hibáktól nem mentes film, ami a karizmatikus és kiszámíthatatlan apafigura miatt számomra mégis különleges: A Moszkitó-partban Harrison Ford élete egyik legjobb alakítását nyújtja.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .