Otthon, édes otthon a moziban 1.rész


Panell, kolesz, albérlet, kulipintyó, kacsalábon forgó villa, bankihitellel megkaparintott vagy örökség gyanánt ölünkbe hulló otthon…a legintimebb hely, amit egy ajtó bezárásával leválaszthatunk a külvilágról. A hétköznapi taposómalom utáni privát élettér, az utolsó metsvár, hol megpihenhetünk, s fellélegezve önmagunk lehetünk. Persze számtalanszor szolgálhat csatatérként a családdal, őrült szeretővel, engedetlen kölyökkel, szőnyegre pisilő kutyával, házaló ügynökkel folytatott küzdelemben.  OTTHONunk adja az egyik legszínesebb helyszínét mozinak.

A következő sorozatban filmes ingatlanügynökként járjuk végig összkomfortos mennyországunk közkedvelt pontjait.

A KÁD, ahol élünk vagy halunk

A fürdőszoba, a mosdó fölötti tükörrel, gyógyszeres szekrénnyel, a Hitchcock óta felejthetetlen zuhanyzóval, a látási viszonyokat rontó gőzpárájal,  a legizgalmasabb atmoszférájú helyszíne otthonunknak. Mostani főszereplőnk az itt elhelyezkedő KÁD. Személyes kedvencem, a nyugalom oázisa, hol habtengerben oldódik a stressz, teret nyer a romantika, s ahonnan megtisztulva szállhatunk ki.

Problémák megoldásához ideális terep:

Temetetlen múlt (What Lies Beneath – 2000)

Zátonyra futott házasság, mikor Harrison Ford fürdőhab helyett nejét teszi a vízbe. Ezért a jelenetért Robert Zemeckis buksiját minden bizonnyal Alfred bácsi is megsimogatta volna. 

 Az ördög háromszöge (Diabolique – 1996)

És olykor a férj van útban…de hogy a feleség és a szerető összedolgozzon? Az Ördöngösök hollywoodi remakeje kevésbé sikerült, de Sharonról mindig tudtuk, hogy bármelyik pasit könnyedén lapátra teszi.

Végzetes vonzerő (Fatal Attraction – 1987)

Variációk egy témára harmadik felvonás: szeretőt likvidál férj és megcsalt feleség együttes erővel. Mivel Michael Douglas nem szereti a nők hátát mosni, ezért csupán Glenn Close nyakáig jut.

 

A kádban elaludni veszélyes!

Rémálom az Elm utcában (A Nightmare On Elm Street – 1984)

Relaxálni jó, de szunyókálni egyenesen halálos. 

 

Lehet ezt így is, rendeltetés szerint:

Nagy Hal (Big Fish – 2003)

Az egyik legszebb szerelmi jelenet, ami bebizonyítja, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

 

Legenda vagyok (I Am Legend – 2007)

Az ember a legjobb barátját így fürdeti, pláne ha a bolygón nem is maradt nagyon más.

 

Kiutat jelenthet az igazságtalan valóságból.

Hahó, Öcsi! (1971)

Majd 40 éve ilyet is tudtunk. Bizonyíték arra, hogy itthon már régen elkészült az Ahol a vadak várnak. Kovács Krisztián pedig kenterbe veri Macaulay Culkint.

 

Küldjetek még kevenc kádast! Ajándékok: gumikacsa, fürdősó, szivacs, mécses.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Szellemíró - Kritika
Következő cikk Az Eredet ott volt már a Toy Story 3-ban!

1 Comment

  1. 2010. július 23. péntek

    Kököjszi és Bobojsza. Ez és a második rész, a Hahó, a tenger első találkozásom volt a filozófiával. Isteni, főleg mai szemmel…:)

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .