Luke Skywalker üdvözletét küldi


thelomeris poster kNem szépítem, jó előre lesajnáltuk volna az egész Thelomeris-sajtótájékoztatót, egyrészt mert mennyire veszed komolyan azt a produkciót, ami öt éve készül, másrészt ha annyi pénzem lenne, ahányszor fiatal filmesektől hallottam már, hogy a tarthatatlan állapotok helyett ők majd egy alternatív úton járva mutatják meg a magyar filmszakmának a tutit, akkor már rég Leila-hercegnőnek maszkírozott rúdtáncoslányokkal vetetném körül magam, nem Burger Kinges Jar-Jar bábúkkal, amiket kisiskolásoktól szedtem el, amikor az anyjuk nem nézett oda. Tényleg csak az zavart be ebbe az egész lesajnálósdiba, hogy elkedztek Mark Hamill nevével dobálózni, ami már akkor is tekintélyt parancsoló, ha végül konkrétan semmit nem tesz majd hozzá, de legalább névvel, arccal vállalja.

De még azt sem gondolom, hogy feltétlenül a videófelvétel előtt 5 perccel hallott volna először a Thelomeris című magyar sci-firől, vagy Magyarországról egyáltalán, hiszen úgy áll a helyzet, hogy még egy cameója is lesz a filmben. Ahogy elhangzott ezen felül Gillian Anderson, Christopher Lloyd és Lance Henriksen neve is, mint akik ugyan még nem írtak alá, de “nagyon érdekli őket a projekt”. Alapból ugye erre azt mondanám, hogy az ilyesmit mi már nem szopjuk be, csak hogy ez a forgatás már rég nem abban a fázisban van, amikor az számít, hogy én vagy más mit mond, hanem abban, amikor megnéztük a kész teasert. Ez alapján pedig azt gondolom, le a kalappal.

Az alkotók amúgy jól látják, hogy a magyar viszonyok semmiféle újításnak, formabontásnak nem nyújtanak táptalajat (végül is ezek a szavak nem összeegyeztethetőek a művészettel), csak idáig ezt ahányszor valaki észrevette és elkezdett más utat járni, azt hajtotta valami megmagyarázhatatlan optimizmus – egy ideig. Még egyszer mondom azonban, hogy Thelomerisnek kész jelenetei vannak, látványos, CGI-jal megpakolt, engem leginkább a Dark City-re emlékeztető jelenetei, magyarán valami már le van rakva arra az asztalra. Srácok, mit lehet ilyenkor mondani, sok sikert!

thelomeris werk k1

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk El Classico a moziban
Következő cikk Rio / Halálos iramban: Ötödik sebesség

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .