Kincsek a kukából (4.)


Egy neve elhallgatását kérő mozibolond Medicinek hála, YouTube-csatornánk értelmet nyer. Filmemlékeinket felszínre hozva, eddig még kiadásra nem került egykori kasszasikerekből, időszakos klasszikusokból, kedves mosollyal felidézett sorozatoktól, műsorokból szemezgetünk. Legendás vagy éppen méltán elfeledett arcok tűnnek fel az elsárgult tablókon. Hajdani VHS-óriások, vasárnapi matinék ászait gyömöszöljük a lejátszóba. Ismerős főcímzenék, és mindez felbecsülhetetlen magyar szinkronnal! Az alkotók közül megannyian már az égi forgatócsoporttal dolgoznak, ezért hálánk jeléül, rájuk emlékezve helyezünk el egy-egy mécsest az oldalunkon.

Csehszlovákia a Tv-sorozatok Mekkája 1. rész

Egykoron hálás felvevő piaca voltunk északi szomszédaink remekbe szabott szériáinak, köszönhető a korlátozott lehetőségeinknek, az azonban bátran kijelenthető, nem ezért lett generációnk depressziós. Ross még javában a műanyag sztetoszkóppal babrált az oviban, amikor a Kórház a város szélén-ben Blazej doktor már térdig gázolt a női bugyikban. Az X-akták gyerekváltozata a Látogatók, Karel Svoboda főcímzenéi…mind szép emlékek, nem csak megszépültek!

Csillagok küldötte (Spadla z oblakov, 1978)

Majka a Gurun bolygóról érkezett, hogy mintát szolgáltasson Oláh Ibolya frizurájához. A földi tornasorban igencsak hátra szorult, de legalább tudott repkedni, a plafonon szteppelni, tárgyakat duplikált, ereje az övéből fakadt, és szeméből semmilyen program nem ölhette ki a vörös szem-effektust. Hangja Király L. Norbert élvezhetőségi szintjét ütötte meg, ám a pelyhedző bajuszú Karolt annyira nem zavarta, mert galaktikus barátságot kötöttek. A velem egyidős sorozatot a Studio Bratislava 13 epizódra porciózta, és nálunk először 1983-ban dübörgött a televízióban.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OqkU7NWPnWE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=D2gP43Q377w&feature=channel_video_title

 

Repülő fiú (Létající Čestmír, 1983)

Egy korabeli tépős széria! Csesztmír egy meteor segítségével eljut a Virágok Bolygójára, ahol két növényt kap. Az egyik segítségével repülni, míg a másikéval felnőtté képes válni. Pajtásaival az emberiség jobbítására használnák, ám az első adandó alkalommal ellopja egy földlakó. A hat részes bájos kalandban feltűnik a korszak nagyágyúja: Vladimir Mensik . A berlini fal szegényebbik oldalán is imádtak.

http://www.youtube.com/watch?v=KweqPiVCsbE&feature=related

 

Nők a pult mögött (Žena za pultem, 1977)

Egy közért mindennapjai a szocializmusban megannyi izgalommal bírt, nem csoda, hogy a Szomszédok alkotóbrigádja is ollózott innen. Fejpántos bombázók, tálcás mérleg, és olyan mesebeli árukészlet, amit csak képernyőn láthatott az akkori átlagpolgár. A Kórház a város szélén sikercsapat szállította az egy évadnyi történetet. Manapság ha a Tescóban ennyi emberséggel találkoznánk, akkor talán a szalámi is a polcon maradt volna.

 

http://www.youtube.com/watch?v=rpS_sxMD1rc&feature=related

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Harmadnapra
Következő cikk Csalfa karma

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .