Ki az igazi Amerika kapitány?


Az Marvel hőskori ikonjának látványában azok is feloldódhatnak az összamerikai patriotizmusban, akik nem értik Obama költségvetési programját. Amerika kapitányt a mozikban Chris Evans alakítja, de ez semmit nem jelent. Lássunk hét szuperembert, akik szerintünk sokkal inkább helyt állnának a képregényhős csillagos-sávos jelmezében!

Ki? Mark Zuckerberg
Miért? A Facebook alapítójának karrierje nagyobb sztori, mint hogy egy tornából felmentett kisköcsögből első osztályú deszantost kreálnak a laborban. 6,9 milliárd dollár nem tévedhet. Zuckerberg nem megvalósította az amerikai álmot, hanem leprogramozta annak 2.0-ás verzióját, ráadásul a rajongótábora is nagyobb mint Batmannek és Spider-Mannek együttvéve.

facebook mark zuckerberg

Ki? Chuck Norris
Miért? Mert eleve minden helyzetben jobban helyt áll mindenkinél, illetve tudvalevő, hogy Gorbacsov is akkor adta fel a hidegháborút, amikor megnézte a Delta Force-t. Az ember, aki zongorával is tud hegedülni és ha akar, kört rajzol vonalzóval minden tekintetben jobb megoldás a Föld megmentőjének szerepére, és csak azért nem törte még ketté derékban ezt az Evans-gyereket, mert majd jövőre a The Avengers társulatát fogja kihívni egyszerre.

chucknorris usa

Ki? Eric Cartmen
Miért? Patrotizmusa megkérdőjelezhetetlen, tutira visszaveri a zsidókat, kanadaiakat és a new jersey-ieket, igaz, a németeket valószínűleg beengedi majd az Államokba. A South Park agytrösztjének már fogantatása is mítikus felhangokkal bír, hiszen anyja valójában az apja, míg apja (aki az anyja) ismeretlen maradt. Egy biztos, magyar hangja Csőre Gábor.

Eric Cartman The Nazi

Ki? Jürgen Klinsmann
Miért? Abban az országban, ahol kormányzóvá választottak egy osztrák testépítőt, a legkevesebb, hogy kinevezik az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává a német futball egyik élő legendáját. Az amik néhány hete helyezték állományba Klinsit, aki így tovább árnyalja Amerika kapitány és a germánok a mozifilmben túlságosan is leegyszerűsített  viszonyát.

klinsmann usa

Ki? Michael Phelps
Miért? Nyílt titok, hogy az úszófenomént az amerikai hadsereg fejlesztette ki egy olyan, ismeretlen univerzumból származó meteor darabjaiból, amely a harmincas években zuhant Új-Mexikóban. A pekingi olimpián rekordot jelentő 8 aranyérmet nyert, pedig gyakorlatilag cyborgok ellen kellett felvennie a harcot. 49 és feles cipőmérete van, bokáiban dupla ízülettel született. Nem kizárt, hogy Chuck Norris az apja.

Michael Phelps 001

Ki? Jimi Hendrix
Miért? Aki hallotta őt gitáron játszani az amerikai himnuszt, pontosan tudja, ez az a vérfrissítés, amire az USA társadalmának szüksége van. Igaz, ha én kapnék tőle átömlesztést, valószínűleg két napig a fogammal ütném a klaviatúrát és végül felgyújtanám a laptopom. A fasiszta Marvel persze nem engedett közel a tűzhöz egy feketét, pedig a filmbéli Steve Rogers az első ciginél kidőlt volna Woodstockban.

http://youtu.be/XnMLHTKcH50

Ki? Charlie Sheen
Miért? 2011-ben ő az első számú amerikai hős! Januárban 36 órás orgiát tartott pornószínésznőkkel, prostikkal és nagyon sok kábítószerrel, aminek a végén kórházba kellett szállítani. Miután mindezért (meg mert a sajtóban lefaszozta a producert) kirúgták a Két pasi meg egy kicsi c. sorozatból, unalmában Twitterre ment, ahol korábban nem látott ütemben szerzett követőket, jelenleg négy és fél milliónál tart. Ha ő nem szuperhős, akkor ki?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Filmsztárok olajfestményeken
Következő cikk Geszti Péter és Árpa Attila is beülne a hetedik sor közepére

1 Comment

  1. 2012. január 18. szerda

    opokzuguz

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .