Új Nacionalizmus Európa szívében


New Nationalism Bakelit HU kicsiAz Oskar Čepan-díjas Tomáš Rafa Új Nacionalizmus Európa szívében / New Nationalism in the Hearth of Europe c. munkáját hétfőn vetítik a Bakelitben.

Az idei Berlini Biennálét is megjárt alkotó egy nemzetközi együttműködés keretében érkezik Lengyelország, Csehország és Szlovákia után Magyarországra, egyedüli helyszínként a Bakelit Multi Art Centerbe (Budapest, Soroksári út 164.)

Időpont: 2011.11.28. (hétfő) 20 órai kezdés

Facebook event itt>>

A film levetítése után interaktív beszélgetés az alkotóval.

“Felvételein cseh, szlovák, lengyel és magyar bőrfejűek masírozását látjuk, ilyen-olyan tüntetéseket, egyenruhás erődemonstrációkat. (…) Fikció sehol, mégis gördülékeny dramaturgiája van minden percnek. Rafa a magyar-szlovák, a cseh-roma és a lengyel-zsidó konfliktusokat mutatja be a legalaposabban, de gondosan archivál minden más zászlólobogtató megmozdulást is, legyen az akár egy melegfelvonulás körüli balhé, vagy egy szoboravató ünnepély kapcsán szervezett ellentüntetés. (…) Videóiban amúgy nem használ semmiféle felsőbb narrátori hangot, nem mond ítéletet, a lefényképezett jelenethez nem fűz kommentárt. Gyűjtőmunkája eredményeit külön honlapon összesíti, ezáltal ténylegesen is egy szorongató erejű, igen tanulságos szubkulturális adatbank jön létre.”

(forrás: www.kulter.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az írás sem egy lakodalmas menet
Következő cikk Finánc a pácban - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .