Nézd meg Clooney-t színpadon!


GeorgeClooney03Tegnap élő egyenesben, azaz live streamben lehetett nézni a YouTube-on azt a Rob Reiner rendezte “8” című színpadi darabot, amelyben játszott többek között George Clooney, Brad Pitt, Martin Sheen, Jamie Lee Curtis, Jane Lynch és Kevin Bacon is. A dráma a meleg párok házassághoz való jogát vizsgáló, Perry vs. Schwarzenegger néven elhíresült bírósági tárgyalás eseményeit eleveníti fel, amelynek eredménye képen néhány hete alkotmányellenesnek minősítettek egy 2008-as, a homoszexuálisok házasságát tiltó törvényt Kaliforniában. Tömören, de lényegre törően a témáról a Magyarországon.hu cikkét érdemes olvasni>>

Az írók tehát igen hamar reagáltak az aktuális politikai-jogi eseményekre, s hollywoodi sztárok sora adta nevét ahhoz, hogy szerepeljen ebben a kicsit ad hoc összedobott darabban. Az egyszeri előadás bevétele egy melegjogi szervezet számlájára megy, az igazi médiaesemény viszont sokkal inkább az, hogy mindezt élőben közvetítette teljesen ingyen a YouTube, szombat este. Mától pedig a felvétel teljes egészében, szintén különösebb korlátozás nélkül látható. Színház angolul tudóknak itt és most:

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A leleményes Hugo - kritika
Következő cikk Ez már az invázió?

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .