Lars von Trier maraton


dancer-in-the-dark-bjork

dancer-in-the-dark-bjorkA Skandinávház, Magvető Kiadó és magyarhangya közösen bemutatja Lars von Trier Táncos a sötétben c. filmjét. De nemcsak filmvetítéssel várunk titeket, személyes eljön a film dalszöveg írója Sjón Sigurdsson is és vetítés után skandináv zene is beborítja a Vörösmarty-t.

Facebook Event itt>>

Program:

19.00 órától Bárdos Deák Ágnes beszélget Sjón Sigurdsson-nal.

Bárdos Deák Ágnes: énekes, dalszövegíró ( Kontroll Csoport, Ági és fiúk, Bardo zenekarok)
Sjón: izlandi költő, dalszövegíró, Björk és Lars von Trier szerzőtársa. A rendezvény ideje alatt megvásárolható a Magvető Kiadónál magyar nyelven megjelent Macskaróka c. kötete.

20.00 órától a Táncos a sötétben vetítése. Ez a film mindent bekaszált 2000-ben: Aranypálmát, Európa Filmdíjat, a főszereplő popdíva, Björk pedig legjobb színésznői trófeát Cannes-ban, legjobb európai színésznő titulust valamivel később.

22.30tól skandináv elektronikus zenét játszik az ANEZ. Erős női ének, kompjúterek, elektronikus dobok, klasszikus ízt adó fafúvósok, felvett zajok és talált hangok mindez, egy szokatlan szürreális hangzásvilágot, atmoszszférát kölcsönöz az Anez zenekar dalinak.

Jegyár a teljes programra: 1800 ft.

2011. április 21. (szombat) Vörösmarty mozi, Bp, Üllői út 4.,  1085

http://youtu.be/I6Oc3Oe_LpQ

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A trollvadász - Titanic fesztivál
Következő cikk Oslo, augusztus

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .