12 halott a premieren


Lövöldözés a moziban

Lövöldözés a mozibanNéhány órája egy denveri moziban egy gázmaszkot viselő fegyveres tüzet nyitott a közönségre a Sötét lovag – Felemelkedés vetítése alatt. 12 ember meghalt, körülbelül 50 megsebesült.  (Korábban 14 áldozatról szóltak a hírek, ezt azóta helyesbítették a híradások.) A nézők a kezdeti fegyverropogásra még nem is fogtak gyanút, mert azt hitték, az a film épp zajló akciójelenetének hangja. Aztán amikor észlelték, hogy valóban egy fegyveres lövöldöz a moziteremben, sikoltozva menekülni próbáltak. Az áldozatok között van egy 9 éves kislány is. A gyilkos egy füstbombát is felrobbantott a teremben, miközben ő maga gázmaszkot húzott a fejére – így akár olyannak is tűnhetett, mintha a film főgonoszának jelmezét viselné.

Először a hírek arról szóltak, hogy 9 ember a helyszínen meghalt, további 5 a kórházba szállítás közben veszítette életét, ám azóta kiderült, összesen 12 a halálos áldozatok száma. A tettes elmenekült, ám a rendőrség nem sokkal később letartóztatott egy gyanúsítottat. Jelenleg azonban még nincs megerősítve, hogy valóban a tettest fogták-e el, sőt még az sem bizonyos, egy vagy több elkövetőről van szó. A tragédia a Colorado állam beli Aurora város egyik külkerületében történt, egy bevásárlóközpontban található multiplexben.

“This is a horrific event” – a hoffingtonpost.com folyamatosan frissülő tudósítása megrázó képekkel>>

UPDATE: A rendőrség letartóztatta a 24 éves James Holmest, aki a coloradói egyetem hallgatója volt múlt hónapig, ám otthagyta az iskolát. Az indítékairól egyelőre nincs hír. Közben bejelntették, hogy a Sötét lovag: Felemelkedés párizsi díszbemutatóját elhalasztják. A magyarországi premier (július 25. éjfél) jelen állás szerint nincs veszélyben.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Final Cut az egész világ (5.)
Következő cikk "Én vagyok Joker"

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .