A pókháló utórezgései


amazingEgy újabb Pókember karakter, amire Stan Lee áldását adta, avagy minél Gyíkabb, annál jobb… 

A tévedések elkerülése végett sok emberhez hasonlóan én is szórakozni, úgymond kikapcsolódni járok moziba. De mivel anyám nem politikusnak (ha valakit ezzel megsértettem volna, akkor legyen BKV ellenőr) szült, az agyamat sosem hagyom otthon. Nagyon jól tudom, hogy egyetlen érintett forgatókönyvíró sem fogja elolvasni a soraimat, amire persze ettől függetlenül megvan az esély, hiszen arrafelé mindenki érti a magyart. Ha mégis elolvasná, valószínűleg az lesz az első gondolata, hogy jól van, okos gyerek, én még így is hülyére keresem magam, Te meg itt görcsölsz a Főtáv számláddal.

pókemberNa de…

…a film elején bújócskáznak. Ez a játék nagyjából arról szól, hogy keresel magadnak valami jó rejtekhelyet és ott megpróbálsz minél tovább csendben maradni. Az igazán jó játékos még üvegcsörömpölésre sem jön elő, amikor jól hallhatóan feldúlják a dolgozószobáját és gyermeke egyedül bolyong a lakásban (Őt keresve).

Természetesen apa azonnal tudja, hogy kik és mit kerestek. Az már más kérdés, hogy saját munkaadója elől rejti el a „titkos” kutatás eredményeit lelkiismereti okokból.

Természetesen apa félti a fiát, ezért az ugyanabban a városban élő nagybácsihoz és nagynénihez viszi Őt, ahol senki nem fogja keresni.

Természetesen apa tudja, hogy az élete veszélyben van, ezért a statisztikailag legbiztonságosabb repülőt választja. Rontva ezzel a statisztikát.

Mivel az üldözők a lakásban nem találják azt, amit keresnek, kézenfekvőnek tűnik egy repülőbaleset. Ezzel gyakorlatilag végleg búcsút inthetnek a dokumentumoknak és aput sem tudják már szóra bírni. Csak egy ötlet: mennyivel egyszerűbb lett volna a gyerekkel megzsarolni.

Emma Stone iA kutatási anyag meg nem találásával a tudóstárs egyedül marad. A történetből sajnos nem derül ki, hogy az Oscorp az M0-ás körgyűrű bővítése révén, vagy esetleg más módon szerzett vagyonból képes finanszírozni a kutatást. Minden esetre elgondolkodtató, hogy valaki egy elveszett képlet miatt évek óta egy helyben toporog és még így is képes a cég sztárjaként tündökölni.

Asszisztense éppen csak annyira van kurvásan öltözve, mintha Marilyn Manson Tainted Love című klipjéből jött volna elő. Ez simán elfogadható egy olyan család gyermekénél, ahol a vacsorához is csak nagyestélyiben lehet leülni. Nem mellesleg apu a rendőrfőnök.

Az amerikai közoktatásban nagyon fontos helyet foglal el a háztartástan. Egyetlen középiskola sem bocsáthat ki magából olyan fiatalokat, akiknek gondot okoz a zoknistoppolás vagy a ham and eggs. A Wall Streeten megállna az élet. Éppen ezért senki ne csodálkozzon azon, ha egy középiskolás fiú szabásminta nélkül is képes megvarrni magának egy testhezálló jelmezt. Mindezt pókháló mintás anyagból, amit bármelyik sarki Röltexben be lehet szerezni bagóért. Aztán lehet, hogy tévedek és ez már a pókképesség velejárója.

Peter Parkert megcsípi egy pók. Erős lesz, mászik a falon, ugrál a háztetőkön és bár elődjétől eltérően nem tud pókfonalat kilőni magából, a hozott anyaggal elég szépen dolgozik. De normális marad, nem lesz szőrős, nem nő ki nyolc lába, nem eszik legyet, nem hallucinál, nem hall hangokat és nem tör világuralomra.rhys ifans in amazing spiderman

Félkarú doktorunk gyíkkkoktélt fecskendez be magának ellenőrzött körülmények között (na ja, már megvan a képlet!). Gyíkká válik, pikkelyes lesz, az arca egy fokkal szebb, mint Rhys Ifansé, hallucinál, hangokat hall, világmegváltó gondolatai támadnak és a legváratlanabb pillanatokban visszaváltozik emberré.

Valahogy nem derül ki, miért a különbség a két átalakulás között.

Osbornt még megértettem annak idején. Harcol benne a jó és a gonosz. Az újonnan megszerzett hatalmas erő rossz dolgokra csábít, Palpatine abban a részben munka nélkül maradna. De hogy valakiből ezt hozza ki egy gyík, amelyik ha embert lát, inkább elszalad…

…nem is tudom. Látványnak minden esetre nem rossz. És hogy megismételjem magam, a film nekem tetszett, ugyanakkor gyakorló genetikusoknak nem ajánlom, mert az oda-visszaalakulások – különös tekintettel a külön életet élő karra – nálam teljes mértékben kimerítik a paródia fogalmát.

http://youtu.be/Q95IxboVwx0

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Batman rezsije
Következő cikk Dalok világvégéhez

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .