Könyvtrailer-pályázat meghosszabbítva


Jövőnéző / Könytrailer

Jövőnéző / KönytrailerEzúton tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy kiadói kérésekre a Jövőnéző Könyvtrailerek Versenyén módosítottuk a határidőt, így az augusztus 26. éjfélig érkező alkotásokat még elfogadjuk. Egyúttal jelezzük, hogy az eredményhirdetés szeptember 7-8-án lesz az Örökmozgó Filmmúzeumban. A programban beszélgetések, könyvbemutatók, filmek és Akkezdet Phiai, valamint Harcsa Veronika duó koncertje lesz, részletek hamarosan a prae.hu portálon.

Az alábbiakban megtekinthető a pályázati felhívás és a kiadók által felajánlott könyvrészletek.

Profi kategória: kiadói megrendelésre készített könyvtrailerrel kiadók pályázhatnak, vagy az előzeteseket készítő műhelyek.

A zsűri tagjai: Benedek Anna a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza animációs filmrendező.

Free style kategóriában bárki pályázhat. Téma: a pályázathoz társuló kiadók által megadott címlisták bármely, tetszés szerint kiválasztott könyvéhez 2012. augusztus 26. éjfélig beküldött könyvtrailerrel. A kiadók a pályázók rendelkezésére bocsátják a könyv szerzőjét, címét, szinopszisát, s egy jellemző részletét – a könyv tehát lehet, hogy már elkészült, de lehet, hogy csak a pályázat leadása után jelenik meg. Magánszemélyek, csoportok, cégek, nonprofit szervezetek egyaránt pályázhatnak bármelyik kiadó bármelyik felhívására. Nyertest a kiadók maguk hirdetnek, ha kedvükre való pályamunka érkezik. A nyertes pályázat készítői minden nyertes pályázat után 60.000 forint díjazásban részesülnek, amit a kiadók a kiíró, a prae.hu portált megjelentető Palimpszeszt Kulturális Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodásban garantálnak.

Díjazás

– Profi kategóriában: 300.000. Ft 200.000 Ft, 100.000 Ft

– A Free Style kategóriában a nyertes pályamunkákat a kiadók megvásárolják, legalább 60.000 forint + áfáért.

– Közönségdíj (Facebook-szavazás alapján, augusztus 27-től): 200.000 Ft

A www.prae.hu oldalon a Jövőnéző menüpontban 2012. május 24-től folyamatosan tájékoztatunk a kiírással kapcsolatos aktuális újdonságokról.

(prae.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Szavazz Budapestre! Valamelyikre.
Következő cikk Az emlékmás - kritika

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .