Ezeket érdemes várni idén ősszel


Elmondjuk még egyszer: nyakunkon a hivatalos tévésorozat-szezon. Azért hozzuk elő megint a témát, mert a bejáratott visszatérők mellett persze lesznek új szériák is. A tűzbe egyikért se tennénk a távirányítónkat, de a legjobb tudásunk/megérzésünk szerint azért összeszedtünk öt bemutatkozásra váró, amerikai országos adókon futtatott szériát – amelyekre talán tényleg rá tudunk majd kattanni a pilotok után is. Már ha nem lövik le őket idő előtt. (Csak azokból a címekből válogattunk most, amelyek még idén bemutatkoznak. A jövő év elején, az úgynevezett mild seasonban indulókhoz a maguk idejében csinálunk kedvet.)

Vegas

Mi ez:
Hatvanas évek. Menő gengsztereket üldöz a kitartó seriff. Retró-flitterek, maffia-maflások és veszkócsizma.

Miért lehet jó:
Nicholas Pileggi (Nagymenők, Casino) nyakig benne van a sztorilájnban, úgyhogy mi baj lehet ebből? Ráadásul a Shield óta tudjuk, hogy Michael Chiklist nem könnyű elkapni. Dennis Quaidről meg elhisszük, hogy nem könnyű lerázni.

Bemutató: szeptember 25, CBS

Vegas

The Mob Doctor

Mi ez:
Újabb orvosos szappandráma: csinos doktornéni viszi a rendes műszakot, de családi törlesztés gyanánt gengszterek felmerülő egészségi problémáit is igyekszik megoldani. Sok más mellett nyilván az ismétlőfegyverek okozta sebek kezelését kell nagyon gyakorolnia.

Miért lehet jó:
Mert érdekes tud lenni, amikor az átlagpolgár beépül a profi bűnözők közé és tanul ezt-azt. Tutira nem lesz egy női Breaking Bad, vagy legalábbis nagyon nem úgy néz ki, de azért van benne lehetőség bőven. Különös egyébként, hogy az ABC-n is lesz egy valamennyire hasonló sorozat jövőre, a Red Widow, meg ugye Jodie Foster is ilyesmire készül. Úgy néz ki, a hölgyek betámadják a tévében a gengszter-zónát.

Bemutató: szeptember 17, FOX

The Mob Doctor

Last Resort

Mi ez:
Mi történne, ha Az utolsó esély című Tony Scott-mozi vitatkozó atomtengeralattjárósai végül bemutatnának a hatalomnak, egy szigetre menekülnének, majd ott, a nukleráis löketeken csücsülve alapítanának új társadalmat? Hát, nagyjából ez.

Miért lehet jó:
Elég szarul hangzik ahhoz, hogy nagyon jó legyen – csupán az a fura, hogy a kreátor Shawn Ryan eddig nem ilyen sorozatokat csinált. Sebaj, így még jobban kíváncsiak lehetünk, hogy a Shield és a sajnálatosan kinyírt Chicago Code realizmusa után mihez kezd a mester ezzel a meglehetősen fura alapötlettel.

Bemutató: szeptember 27, ABC

Last Resort

Revolution

Mi ez:
Az emberiség életformája alaposan átalakult – mert egyszer régen fogta magát az áram és elment. Katasztrófa, túlélés, érdekes erőviszonyok jöttek. Az igazi titkokat csak kevesen tudják és nem is árulják el egykönnyen…

Miért lehet jó:
Mert J.J. Abrams producerként részt vesz a projektben – bár a Lost óta azért nem tudott ő se igazán nagyot dobni a tévében. A főkreátor Eric Kripke, aki az Odaát jóvoltából komoly rajongótáborral bír és gazdálkodik. Érti a szakmát, na.

Bemutató: szeptember 17, NBC

Revolution

Elementary

Mi ez:
Szinte hihetetlen, de egy újabb Sherlock Holmes-reboot vagy mi. Mai környezet, ráadásul New York, női Watson. Hűha.

Miért lehet jó:
Csakis, és csakis azért, mert Jonny Lee Miller alakítja Holmest. Lucy Liu meg… Hát ki tudja. Egyébként néha van az úgy, hogy az ilyen esélytelen, de igényesnek látszó cuccok ütik a legnagyobbat.

Bemutató: szeptember 27, CBS

Elementary

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Te kit küldenél az Oscar-díjért?
Következő cikk Rövidfilmek és szülinap a Toldiban

2 hozzászólás

  1. Hungler Tímea
    2012. augusztus 25. szombat

    jön a SOA 5. és a Homeland 2: ezekre érdemes várni….

  2. Kovács Gellért
    2012. augusztus 26. vasárnap

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .